Τεχνολογία

Neuralink Elon Musk: Έρχεται το stream μουσικής απευθείας στον εγκέφαλο

Neuralink Elon Musk: Έρχεται το stream μουσικής απευθείας στον εγκέφαλο
Neuralink Elon Musk: Ο Elon Musk αναφέρει πως θα streamάρει μουσική απευθείας στον εγκέφαλο.

Στο ιδιαίτερο project του αναφέρθηκε ο δισεκατομμυριούχος, Elon Musk, την εταιρεία Neuralink, η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη διεπαφής μεταξύ ανθρώπινου εγκεφάλου και Τεχνητής Νοημοσύνης μέσω κάποιου εμφυτεύματος. Σημαντικότερος στόχος που έχουν θέσει Musk και εταιρεία είναι να καταστήσουν την Τεχνητή Νοημοσύνη εργαλείο που θα φέρει τον ίδιο τον άνθρωπο στο επόμενο επίπεδο.

Αρκετοί ίσως θυμούνται την τελευταία εξαγγελία του Elon Musk για πιθανή θεραπεία ασθενειών του εγκεφάλου, αλλά αυτή τη φορά μίλησε για κάτι διαφορετικό. Συγκεκριμένα, ο δισεκατομμυριούχος απάντησε σε ερώτηση χρήστη στο Twitter επιβεβαιώνοντας πως μελλοντικά η Neuralink θα μπορεί να streamάρει μουσική απευθείας στον εγκέφαλο του χρήστη.

Ακούγεται τρελό, αλλά αν κάνουμε μια σύγκριση με τον άλλους στόχους της Neuralink, τότε μάλλον είναι το πιο “χαλαρό” σενάριο. Μη ξεχνάμε ότι ο απόλυτος στόχος είναι η ενίσχυση του ανθρώπινου εγκεφάλου με την Τεχνητή Νοημοσύνη. Αν αναρωτιέστε πως θα γίνεται η ενσωμάτωση του chip στον εγκέφαλο, ο Elon Musk τόνισε πως θα είναι πανεύκολη και θα μοιάζει με την κλασική επέμβαση Lasik για τα μάτια.

Αναμένουμε μια μεγάλη ενημέρωση για την πρόοδο της Neuralink στις 28 Αυγούστου 2020, επομένως, όσοι το βρίσκετε ενδιαφέρον σημειώστε την ημερομηνία.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη Neuralink από εδώ και αξίζει να διαβάσετε αυτό το άρθρο.

Σημειώνεται πως κατά την παρουσίαση της εταιρείας ο Musk είχε αναφέρει πως πρώτος στόχος είναι να πραγματοποιήσουν εμφυτεύσεις σε παράλυτους ανθρώπους για να τους επιτρέψουν να διαχειρίζονται υπολογιστές και smartphones.

Τα πρώτα πειράματα θα γίνουν σε συνεργασία με νευροεπιστήμονες του Stanford University και μέχρι το τέλος του 2020 ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να βρουν άνθρωπο-εθελοντή για το εγχείρημα. “Η Neuralink δεν θα αρχίσει ξαφνικά να καταλαμβάνει και να ελέγχει τους εγκεφάλους των ανθρώπων. Ο απώτερος στόχος είναι να φτάσουμε σε μια συμβίωση με την Τεχνητή Νοημοσύνη για να αποτρέψουμε το δυστοπικό, αλλά όχι παράλογο, σενάριο που θέλει τον άνθρωπο να μένει αναπόφευκτα πίσω από την Τεχνητή Νοημοσύνη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια τεχνολογία που θα συνδυαστεί με την Τεχνητή Νοημοσύνη και στόχος μας να καταφέρουμε να διαβάζουμε αυτά τα νευρικά σήματα με τον λιγότερο επεμβατικό τρόπο” είχε πει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments