Πως Να

Πώς να καθαρίσω τον λεκέ από αντηλιακό στο μαγιό μου

Πώς να καθαρίσω τον λεκέ από αντηλιακό στο μαγιό μου
Αντηλιακό μαγιό: Είναι σύνηθες να λερωνόμαστε από αυτό το παχύρρευστο υγρό.

Το αντηλιακό είναι ο απαραίτητος «σύμμαχος» των παραθεριστών οι οποίοι καταφεύγουν στις παραλίες και οφείλουν να προστατευθούν από τις καυτές ακτίνες του ήλιου.

Οι ειδικοί «φωνάζουν» διαρκώς να βάζεις αντηλιακό πριν καν πας στην παραλία για να κάνεις είτε το μπάνιο σου είτε την ηλιοθεραπεία σου. Είναι η πιο σοφή κίνηση που μπορείς να κάνεις καθώς το αντηλιακό, ως γνωστόν, εμποδίζει την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως το αντιμετωπίζεις όταν προσπαθείς να καθαρίσεις το μαγιό σου όταν έρχεται σε επαφή με το συγκεκριμένο προϊόν.

Είναι πολύ πιθανόν να λεκιάσει το ύφασμα, με αποτέλεσμα να καταστρέψει τα ακριβά μαγιό. Αυτό προφανώς δεν πρόκειται να γίνει μέσα σε μία ημέρα. Το ύφασμα θα αρχίσει να φθείρεται μετά από καιρό και το ερώτημα πολλών είναι το εξής: Πώς μπορείς να καθαρίσεις τους λεκέδες του αντηλιακού από το μαγιό σου;

Με σόδα

Οι πληροφορίες λένε πως αν ανακατέψεις σόδα μαγειρικής με νερό, θα γίνει μια πάστα την οποία μπορείς να απλώσεις επάνω στον λεκέ, αφήνοντας τη να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα. Από την άλλη, αν οι λεκέδες καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια από το μαγιό σου, θα είναι προτιμότερο να το βάλεις να μουλιάσει μέσα σε ένα διάλυμα σόδας και νερού για μια ώρα ή και περισσότερο, για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

Με ξύδι

Βάλε ζεστό νερό με ένα μέρος λευκό ξύδι σε μία λεκάνη και βύθισε μέσα της το μαγιό σου και πάλι για τουλάχιστον μια ώρα. Βέβαια, ακόμη καλύτερο θα ήταν να βάλεις πρώτα μια μικρή ποσότητα από το λευκό ξύδι απευθείας επάνω στο λεκέ και μετά από μερικά λεπτά να το βάλεις στη λεκάνη. Παράλληλα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το υγρό απορρυπαντικό ρούχων με το λευκό ξύδι βάζοντας αυτά τα δύο υλικά μέσα σε λίγο νερό, αφήνοντας για μια ώρα.

Πολλές φορές οι λεκέδες με αντηλιακό δεν φαίνονται στα ρούχα παρά μόνο όταν αυτά πλυθούν. Και προκειμένου να αποφύγει κανείς τις παραπάνω διαδικασίες, βάλτε αντηλιακό με προσοχή ώστε να μην γεμίσουν τα ρούχα. Και αν τυχόν γίνει το «ατύχημα» τον λεκέ, φτιάξε το σωτήριο μείγμα όσο πιο γρήγορα μπορείς. Και να θυμάσαι γενικά, πως το να απλώνεις το μαγιό σου στον ήλιο για να στεγνώσει, στην πραγματικότητα καταστρέφει τις ευαίσθητες ίνες του. Για αυτό στέγνωσέ το μέσα ή σε σκιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments