Πολιτική

Κικίλιας: Πιεζόμαστε στη Θεσσαλονίκη – Επιλογή του πρωθυπουργού ο Μαγιορκίνης

Κικίλιας: Πιεζόμαστε στη Θεσσαλονίκη – Επιλογή του πρωθυπουργού ο Μαγιορκίνης
Κικίλιας: Σε συνέντευξή του ο υπουργός Υγείας μίλησε για τη δύσκολη κατάσταση που έχει να χειριστεί η κυβέρνηση στην Βόρεια Ελλάδα σε σχέση με την εξάπλωση της επιδημίας, ενώ σχολίασε ότι η επιλογή του κ. Μαγιορκίνη είναι προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού.

Ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και εξαπέλυσε σκληρή κριτική σε όσους αντιδρούν στους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η κατάσταση εκεί είναι πιο δύσκολη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πιεζόμαστε σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική». Ταυτόχρονα επανέλαβε ότι οι πρώτες δόσεις του εμβολίου θα έρθουν τα τέλη του 2020, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επιλογή Μαγιορκίνη.

Για όσους κάνουν κριτική, εννοώντας προφανώς την αντιπολίτευση, τόνισε ότι θα πρέπει να μας εξηγήσουν,αν θέλουν να πάμε καλά σε αυτή την κρίση της δημόσιας υγείας ή δεν θέλουν και κινούνται με άλλα μικροπολιτικά συμφέροντα.

Το ζητούμενο είναι να πειστούν αυτοί που επιστρέφουν στα αστικά κέντρα να είναι προσεκτικοί

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το ζητούμενο των επομένων ημερών, είναι αυτοί που γυρνούν από τις διακοπές τους να προσέχουν, να τηρούν τις αποστάσεις, να φορούν μάσκες και να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 31 ασθενείς διασωληνωμένοι, 80 νοσηλεύονται σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας και 200 στα νοσοκομεία. Ο κ. Κικίλιας ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 fm ότι πιεζόμαστε ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Χαλκιδική και την Θεσσαλονίκη.

Επέμεινε ο υπουργός για το εμβόλιο – Στα τέλη του 2020 οι πρώτες δόσεις

Επανέλαβε ότι στα τέλη του 2020 θα λάβει η χωρά μας τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca, ενώ πρόσθεσε ότι η PFIZER με την BioNTech προσχωρούν και βρίσκονται στην διαδικασία για την δημιουργία εμβολίου και η Κομισιόν διαπραγματεύεται μαζί.

Πρόσθεσε ότι στους λίγους μήνες που απομένουν μέχρι και τα τέλη του 2020 οπότε αναμένεται να φτάσουν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα «πρέπει να είμαστε σοβαροί».

Για την καλύτερη επικοινωνία με τους νέους επελέγη ο Μαγιορκίνης

Για τον Γκίκα Μαγιορκίνη που επελέγη να αναπληρώνει τον κ. Τσιόδρα, ο κ. Κικίλιας είπε ότι πρόκειται για επιλογή του πρωθυπουργού γιατί ο κ. Μαγιορκίνης είναι ένας καταρτισμένος νέος επιστήμονας με ταλέντο στην επικοινωνία και μπορεί να έχει καλύτερη επαφή με τις πιο νέες γενιές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments