Αθλητισμός

Αναβάλλεται ο τελικός κυπέλλου

Αναβάλλεται ο τελικός κυπέλλου
Ο κορωνοϊός χτύπησε ξανά τον Ολυμπιακό κάτι που οδηγεί τον τελικό Κυπέλλου σε νέα αναβολή.

Σε σίριαλ του καλοκαιριού έχει εξελιχθεί ο τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό. Μετά από διαφωνίες που κράτησαν για αρκετές εβδομάδες το παιχνίδι είχε οριστεί για τις 30 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ. Το τελευταίο εμπόδιο ήταν τα τεστ κορωνοϊού. Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι όλοι οι παίκτες της Ένωσης ήταν αρνητικοί στον ιό. Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Λοβέρα του Ολυμπιακού είναι θετικός.

Αυτό σημαίνει αυτόματα την αναβολή του τελικού. Το πότε θα γίνει το παιχνίδι παραμένει άγνωστο καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ενώ και οι δυο ομάδες θα έχουν Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Η επιτροπή εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΟ θα συνεδριάσει αύριο Κυριακή και θα πρέπει να λύσει τον δύσκολο γρίφο να βρει μια ημερομηνία. Παράλληλα θα πρέπει να γίνει γνωστό με ποια ρόστερ θα αγωνιστούν οι ομάδες. Θυμίζουμε ότι αν ο τελικός γινόταν αύριο τότε οι ομάδες δεν θα είχαν διαθέσιμες τις μεταγραφές που έχουν ήδη κάνει.

Όλα δείχνουν τελικό με νέα ρόστερ

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η οδηγία της ΟΥΕΦΑ ανέφερε ότι οποισδήποτε αγώνας διεξχαθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου τότε θεωρείται παιχνίδι της περασμένης σεζόν οπότε θα έπρεπε να παίξουν τα περσινά ρόστερ. Με βάση τα παραπάνω όπως όλα δείχνουν ο τελικός, όταν αυτός γίνει τελικά, θα διεξαχθεί με τα ρόστερ που θα έχουν οι δυο σύλλογοι εκείνη τη χρονική στιγμή.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτό είναι το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στον Ολυμπιακό, μετά τον Ρούμπεν Σεμέδο και τον Κωνσταντίνο Τζολάκη. Οι οποίοι έχουν μπει σε 15νθήμερη καραντίνα. Κάτι που θα πρέπει να κάνει και ο Λοβέρα από εδώ και πέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, ο τελικός κυπέλλου δεν πρόκειται να διεξαχθεί μετά την έναρξη του πρωταθλήματος. Με δεδομένο ότι οι ανοιχτές ημερομηνίες είναι ελάχιστες, όλα δείχνουν ότι η ΕΠΟ σκέφτεται πολύ σοβαρά να αναβάλει την σέντρα του πρωταθλήματος στις 12 Σεπτεμβρίου και να ορίσει για εκείνη την ημέρα τον τελικό ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Ωστόσο εκείνη την περίοδο το ΟΑΚΑ θα είναι κλειστό εξαιτίας της αλλαγής που θα γίνει στον αγωνιστικό χώρο. Επομένως η επιλογή της Ριζούπολης (του γηπέδου που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να φιλοξενήσει τον τελικό) φαντάζει μονόδρομος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments