Πολιτική

Μηταράκης μετανάστες: Αλληλεγγύη ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μηταράκης μετανάστες: Αλληλεγγύη ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Μηταράκης μετανάστες: Επεσήμανε «την ανάγκη προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων, ενίσχυσης των επιστροφών όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας».

Την αλληλεγγύη που υπάρχει ανάμεσα στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με το μεταναστευτικό, τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

«Οι προκλήσεις που δημιουργεί η μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα, την Ουγγαρία και συνολικά στην Ευρώπη», καθώς και το επικείμενο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αρμόδιου υπουργού με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ουγγαρίας και υπουργό Εσωτερικών, Δρ. Σάντορ Πιντέρ, στη Βουδαπέστη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε «την ανάγκη προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων, ενίσχυσης των επιστροφών όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας», όπως και επίδειξης αλληλεγγύης ανάμεσα στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας, τόνισε μεταξύ άλλων, πως «η Τουρκία προσπάθησε να εργαλειοποιήσει τον ανθρώπινο πόνο για την επίτευξη γεωπολιτικών επιδιώξεων, παρά την κοινή δήλωση ΕΕ – Τουρκίας».

Η μείωση των ροών στη Σάμο υπερβαίνει το 95% τους τελευταίους μήνες

«Βρέθηκα για άλλη μια φορά στο δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου για να συζητήσουμε τη μεταναστευτική κρίση. Σε ένα διαφορετικό κλίμα από την προηγούμενη επίσκεψη. Η μείωση των ροών στη Σάμο υπερβαίνει το 95% τους τελευταίους μήνες, το 40% των διαμενόντων στο Βαθύ έχει φύγει, καθώς και ετοιμαζόμαστε να κλείσουμε την δομή που λειτουργεί εντός αστικού ιστού», εξέφρασε ο κος Μηταράκης.

«Με σχέδιο ανακτούμε τον έλεγχο του μεταναστευτικού», κατέληξε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, μετά τη λήξη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ανατολικής Σάμου, όπου και συμμετείχε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Να αναφέρουμε πως ο κος Μηταράκης πραγματοποίησε την Πέμπτη 27 Αυγούστου, επίσκεψη στη Σάμο, όπου και είχε σειρά συναντήσεων με τον αντιπεριφερειάρχη του νησιού, Βασίλειο Πανουράκη, το δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, Γεώργιο Στάντζο, τον μητροπολίτη Σάμου, Iκαρίας και Κορσεών , Ευσέβιο, και τον Κεντρικό Λιμενάρχη Σάμου, αντιπλοίαρχο Δημήτρη Τσινιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments