Πολιτική

Χρυσή Αυγή: Πολιτικό “λουκέτο” για την ακροδεξιά οργάνωση – Έχασε και τον δεύτερο Ευρωβουλευτή της

Χρυσή Αυγή: Πολιτικό “λουκέτο” για την ακροδεξιά οργάνωση – Έχασε και τον δεύτερο Ευρωβουλευτή της
Χρυσή Αυγή: Το ακροδεξιό κόμμα έχασε και τον δεύτερο Ευρωβουλευτή του και μαζί την μοναδική οικονομική ενίσχυση που είχε.

Πριν από μερικά χρόνια, όχι πολλά, η Χρυσή Αυγή ήταν το τρίτο κόμμα στην Ελλάδα. Αυτό έχει αλλάξει κάτι που είναι θετικό νέο για κάθε άνθρωπο που σέβεται τη δημοκρατία. Στις πρόσφατε εθνικές εκλογές το ακροδεξιό κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου έμεινε εκτός κοινοβουλίου. Ωστόσο λίγο νωρίτερα είχε καταφέρει να μπει στο Ευρωκοινοβούλιο με δυο εκπροσώπους. Ο ένας ήταν ο Γιάννης Λαγός και ο άλλος ήταν Αθανάσιος Κωνσταντίνου.

Ο Λαγός ήταν ο πρώτος που έφυγε από την Χρυσή Αυγή μετά την ήττα στις εθνικές εκλογές. Τότε η ηγεσία του κόμματος τον κάλεσε να παραδώσει την έδρα, αλλά εκείνος δεν το δέχτηκε και δημιούργησε το δικό του κόμμα υπό την ονομασία “Εθνική Λαϊκή Συνείδηση”. Την ίδια περίοδο εκείνος και οι πρώην συναγωνιστές του βρέθηκαν στο εδώλιο για να απολογηθούν για τη δίκη της Χρυσής Αυγής που ξεκίνησε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μπαίνει λουκέτο στην Χρυσή Αυγή

Τον δρόμο του Γιάννη Λαγού επέλεξε να ακολουθήσει και ο Αθανάσιος Κωνσταντίνου που εκλέχτηκε με τη Χρυσή Αυγή το 2019 και διαγράφηκε από το κόμμα, όπως ανακοίνωσε τόσο ο ίδιος όσο και η οργάνωση. Αιτία είναι ότι ο κ. Κωνσταντίνου ψήφισε ενάντια στην γραμμή του κόμματος υπέρ της χρηματοδότηση της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η είδηση της αποχώρησης ενός ακροδεξιού από την Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να μην είναι τόσο σημαντική. Ωστόσο επηρεάζει άμεσα τα οικονομικά της οργάνωσης.

Επίσημα το κόμμα ισχυρίζεται ότι συντηρείται από τους μισθούς των βουλευτών του. Από τη στιγμή που τα χρήματα από το Ευρωκοινοβούλιο δεν θα μπαίνουν στα ταμεία της Χρυσής Αυγής τα πράγματα στενεύουν επικίνδυνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακροδεξιό μόρφωμα δεν έχει πρόσβαση στα χρήματα που έπρεπε να πάρει όσο ήταν στο κοινοβούλιο καθώς αυτά τα χρήματα έχουν δεσμευτεί μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Μπορεί η περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής να είναι ένα θετικό νέο για το δημοκρατικό πολίτευμα, ωστόσο η δράση των ακροδεξιών ομάδων δεν έχει σταματήσει. Μαζί με την υπό διάλυση Χρυσή Αυγή υπάρχει η “Εθνική Λαϊκή Συνείδηση” του Γιάννη Λαγού, αλλά και οι “Έλληνες για την Πατρίδα” του Ηλία Κασιδιάρη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments