Ελλάδα

Σχολεία άνοιγμα: Σήμερα η συνεδρίαση της επιτροπής – Αύριο οι ανακοινώσεις

Σχολεία άνοιγμα: Σήμερα η συνεδρίαση της επιτροπής – Αύριο οι ανακοινώσεις
Σχολεία άνοιγμα: Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών με τους ιθύνοντες του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να αποφασιστεί η ημερομηνία της επιστροφής των μαθητών στα σχολεία.

Σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου, θα συνεδριάσουν η επιτροπή των ειδικών και οι εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και να συζητηθεί η ημερομηνία του ανοίγματος των σχολείων. «Είμαστε καθόλα έτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων, ακόμα και για τις 7 Σεπτεμβρίου, όπως είχαμε προγραμματίσει», έχει τονίσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως,

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης θα ληφθούν και αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν επισήμως αύριο, Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, για το πρώτο κουδούνι.

Πάντως, όποια και αν είναι η ημερομηνία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η κ. Κεραμέως έχει δηλώσει ότι «όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία όποτε αποφασιστεί, καθώς έχουν γίνει προσλήψεις εκπαιδευτικών νωρίτερα από ποτέ, τα βιβλία είναι στη θέση τους, ενώ ήδη έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό. Θα σταθμίσουμε την παράμετρο της επιστροφής των εκδρομέων του Αυγούστου, ώστε να έχουν περιοριστεί οι μετακινήσεις των ασυμπτωματικών, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα».

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που έχει σημειώσει η υπουργός, είναι αυτό που αφορά στην ψυχολογία των παιδιών, αφού, όπως εξήγησε, «είναι μεγίστης σημασίας να βρεθούν τα παιδιά και πάλι στο σχολικό τους περιβάλλον». Για τον συγκεκριμένο παράγοντα άλλωστε, αυτόν της ψυχολογικής επίδρασης που έχει το σχολικό περιβάλλον στην καθημερινότητα των παιδιών, έχουν μιλήσει και πολλοί ειδικοί κατά τη διάρκεια συζητήσεων που πραγματοποιούνται για τη λειτουργία των σχολείων.

Η χρήση της μάσκας ασπίδα προστασίας για τα παιδιά:

Σχετικά με τις συζητήσεις και τις αντιδράσεις για τη χρήση της μάσκας από τους μαθητές η κ. Κεραμέως είναι κατηγορηματική έχοντας αναφέρει πολλές φορές πως: «Η απόφαση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε καιρό πανδημίας είναι σαν την αυτονόητη υποχρέωση τα παιδιά μας να φοράνε ζώνη στο αυτοκίνητο ή να κάθονται σε ειδικό κάθισμα, σαν την αυτονόητη υποχρέωση να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας. Ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας και για τους γύρω μας. Έχουμε χρέος τα παιδιά μας να είναι στο σχολείο με τα καλύτερα δυνατά μέτρα προστασίας που μας υποδεικνύουν οι ειδικοί, όπως άλλωστε συμβαίνει αυτή τη στιγμή και στις περισσότερες προηγμένες χώρες του κόσμου».

Τι ισχύει σχετικά με μια διακοπή της σχολικής χρονιάς:

Ανεξαρτήτως της ημερομηνίας που θα ξεκινήσει η λειτουργία των σχολείων, αυτό που επισημαίνουν αρμόδιοι του υπουργείου Παιδείας αλλά και λοιμωξιολόγοι, είναι το γεγονός πως αν υπάρξει επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης, το ενδεχόμενο να διακοπεί η λειτουργία των μαθημάτων ακόμα και στη μέση της σχολικής χρονιάς είναι πάντα ανοιχτό. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από το αν θα υπάρξει αύξηση, σταθεροποίηση ή μείωση στους αριθμούς των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως ο καθηγητής Σύψας τάσσεται υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, καθώς όπως έχει πει, πρέπει οι μαθητές να κερδίσουν χρόνο σε περίπτωση που τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο χρειαστεί να ξανακλείσουν τα σχολεία, αν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα. Αναφορικά με τη διχογνωμία μεταξύ των επιστημόνων σχετικά με το αν πρέπει να «σπάσουν» τα τμήματα ώστε να είναι λιγότεροι μαθητές, έχει υπογραμμίσει ότι «εάν η πολιτεία έχει την δυνατότητα να κάνει μικρότερα τμήματα, να τα κάνει. Αν δε γίνεται, να πάνε στο σχολείο 25 μαθητές ανά τάξη, αλλά με μάσκες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments