Ελλάδα

Κέρκυρα Βρετανίδα: Το πόρισμα του ιατροδικαστή – «Δεν είχε καμία ελπίδα»

Κέρκυρα Βρετανίδα: Το πόρισμα του ιατροδικαστή – «Δεν είχε καμία ελπίδα»
Κέρκυρα Βρετανίδα: Τι λέει ο ιατροδικαστής στο πόρισμά του για τον θάνατο της άτυχης γυναίκας.

Ο θάνατος της Βρετανίδας τουρίστριας, Claire Glatman που έχει συγκλονίσει την Κέρκυρα ερευνάται από τις αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες ανακρίνονται τρία άτομα που πιθανόν εμπλέκονται στον θάνατο της άτυχης γυναίκας, ενώ ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σωρό της βρήκε τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά τραύματα.

Όπως εξηγεί στο newsit.gr ο ιατροδικαστής Κέρκυρας Γιάννης Αϊβατίδης ο θάνατος μπορεί να μην ήταν ακαριαίος και να προήλθε μετά από λίγα λεπτά όμως σε κάθε περίπτωση δεν υπήρχε καμία ελπίδα όσο γρήγορα κι αν γινόταν η μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής

«Για λόγους προανακριτικής πράξης από χθες ξεκίνησα την διενέργεια της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό της άτυχης Βρετανίδας η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα. Τα βασικά τραύματα τα οποία είναι εξωτερικά είναι στην αριστερή μασχάλη, στο θώρακα και στην λεκάνη. Υπήρχε εξωτερική αιμορραγία όμως διαπιστώθηκε και εσωτερική από ρήξη αγγείων (αιμοθώρακας).

Υπήρχε κάταγμα στην σπονδυλική στήλη συμπερασματικά πάντως ο θάνατος ήταν αποτέλεσμα αυτών των κακώσεων αριστερού άκρου, θώρακος και κοιλίας από πτερύγια προπέλας θαλασσίου σκάφους. Δεν προκύπτει να έγινε εισρόφηση θαλασσίου ύδατος δεν πνίγηκε. Η γυναίκα για λίγα λεπτά πρέπει να έζησε. Ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος. Θα ήταν αδύνατο να επιβιώσει ακόμα κι αν μεταφέρονταν στο νοσοκομείο. Τα τραύματα εξωτερικά και εσωτερικά ήταν πολύ σοβαρά».

Ανακρίνονται τρία άτομα

Τρία νεαρά άτομα Αγγλικής υπηκοότητας, οι οικογένειες των οποίων έχουν βίλες στη ΒΑ Κέρκυρα, ανακρίνονται για το ενδεχόμενο εμπλοκής τους στο θάνατο της 60χρονης Claire Glatman η οποία διαμελίστηκε από ταχύπλοο το πρωί της Δευτέρας ανοικτά της παραλίας Αυλάκι. Όπως αναφέρει το corfupress, η πιθανότητα εμπλοκής τους προέκυψε από σειρά μαρτυρικών καταθέσεων κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, οι οποίοι ήταν αυτόπτες μάρτυρες του τραγικού συμβάντος που στοίχισε τη ζωή στην άτυχη Βρετανίδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως και τα τρία νεαρά άτομα κρατούνται στο Λιμεναρχείο, ενώ ταχύπλοο που φέρεται πως ανήκει στην οικογένεια του ενός (που θεωρείται ο χειριστής του) βρέθηκε παρατημένο το απόγευμα στην παραλία του Αγίου Στεφάνου και μεταφέρθηκε στη Μαρίνα Γουβιών για φύλαξη στο χώρο του λιμενικού φυλακίου, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται. Ο νεαρός χειριστής φέρεται πως διαμένει σε βίλα στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου (κοντά στη βίλα Ρότσαϊλντ) ενώ τα άλλα δύο άτομα σε βίλες στην ευρύτερη περιοχή. svg%3E

Από τις μαρτυρικές καταθέσεις οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος συνθέτουν το παζλ των τραγικών γεγονότων, από τη στιγμή που το ταχύπλοο πέρασε κυριολεκτικά πάνω από την Claire Glatman έως την εξαφάνισή του με ταχύτητα παρατώντας την τραυματισμένη γυναίκα στη θάλασσα με ακατάσχετη αιμορραγία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments