Διεθνή

«Χαστούκι» στον Ερντογάν από τις ΗΠΑ

«Χαστούκι» στον Ερντογάν από τις ΗΠΑ
Ερντογάν: Οι ΗΠΑ μετά από 33 χρόνια άρουν μερικώς το εμπάργκο όπλων προς την Κύπρο, ενώ θεωρούν ότι αυτή η κίνηση είναι υπέρ των ελληνοκυπριακών και των αμερικάνικων συμφερόντων. Καλούν να υπάρξει διάλογος στην περιοχή και να «πέσει» η ένταση.

Μετά από 33 χρόνια οι Ηνωμένες Πολιτείες βάζουν, εν μέρει, τέλος στο εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, μια απόφαση «χαστούκι» για την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία. Όπως μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου στο δελτίο ειδήσεων του Open, οι ΗΠΑ θεωρούν ότι αυτή η απόφαση, για μερική άρση του εμπάργκο, είναι υπέρ τόσο των αμερικάνικων όσο και των ελληνοκυπριακών συμφερόντων.

Μάλιστα, οι ΗΠΑ καλούν να υπάρξει διάλογος σε σχέση με τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αφού επιθυμούν να «πέσει» η ένταση. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως μετέδωσε ο γνωστός δημοσιογράφος, αφού χρειαζόταν η υπογραφή του για να γίνει αυτό. «Το εμπάργκο είχε επιβληθεί στην Κύπρο πριν από 33 χρόνια και τιμωρήθηκε έτσι το νησί που ήταν το θύμα της τουρκικής εισβολής κι όχι η κατοχική δύναμη Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Δείτε την αποκάλυψή του στο Open

Την ίδια ώρα, σοκαριστικό είναι το δημοσίευμα – αποκάλυψη της γερμανικής εφημερίδας Die Welt που φέρει τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να ζήτησε από τους στρατηγούς του να προκαλέσουν ένα «θερμό» επεισόδιο βυθίζοντας ελληνικό πλοίο ή καταρρίπτοντας ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος.

Όπως μετέδωσε το OPEN, με ανταπόκριση από την Άγκυρα, επικαλούμενο τουρκικές στρατιωτικές πηγές, οι Τούρκοι στρατιωτικοί ήταν αυτοί που απέτρεψαν ένα «θερμό» επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς αγνόησαν τον αιμοσταγή Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ζητούσε «βύθιση πλοίου, ή κατάρριψη αεροσκάφους, με όσο το δυνατόν μικρότερη απώλεια ζωών».

Εν τω μεταξύ, σε ομιλία του εγκαινιάζοντας την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «πίσω από τις έρευνές μας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο βρίσκεται η αναζήτηση δικαίου και δικαιοσύνης. Η πιο καθαρή έκφραση της αδικία και ανομίας είναι το γεγονός ότι εξαιτίας ενός νησιού 10 τ. χλμ. προσπαθούν να φυλακίσουν την Τουρκία στις ακτές της χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το τεράστιο μέγεθος των 780 χιλιάδων τ.χλμ της».

«Η προσπάθεια απόκτησης του πλούτου της Μεσογείου επί του οποίου έχουν δικαίωμα όλες οι γύρω χώρες αποτελεί ένα παράδειγμα σύγχρονης αποικιοκρατίας», ανέφερε ο Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι «η μεγαλύτερη αδικία κατά τη διάρκεια της ιστορίας είναι από εκείνους (εννοεί Γαλλία) που προσπάθησαν να ρίξουν μπροστά μας ένα κράτος (εννοεί την Ελλάδα) ικανοποιώντας τις δικές τους φιλοδοξίες κρυβόμενοι πίσω από άλλους». «Εμείς πλέον έχουμε μπουχτίσει από αυτό το παιχνίδι σκιών», ανέφερε.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι «άρχισε πλέον να γίνεται αστείο το να ρίχνουν μπροστά σε μία χώρα όπως η Τουρκία με περιφερειακή και παγκόσμια ισχύ, όπως η Τουρκία, ένα άλλο κράτος που δεν μπορεί να ωφελήσει ούτε τον εαυτό του χρησιμοποιώντας το ως δόλωμα».

«Όσο και αν ενωθούν τα μέτωπα των εχθρών, δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν την άνοδο της Τουρκίας. Δεν γνωρίζουμε καμία δύναμη που να μπορεί να αλλάξει την πορεία ενός έθνους, του οποίου ο εθνικός ύμνος του αρχίζει με τη φράση ‘μη φοβάσαι» και καταλήγει με τη φράση ‘είναι δικαίωμα η ελευθερία στο έθνος μου που προσκυνάει το Θεό», ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments