Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ νέα: Ο Τσίπρας προτείνει Τζανακόπουλο για νέο γραμματέα του κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ νέα: Ο Τσίπρας προτείνει Τζανακόπουλο για νέο  γραμματέα του κόμματος
ΣΥΡΙΖΑ νέα: Αλλαγές αναμένονται στο κόμμα της Ριζοσπαστική Αριστεράς.

Ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει τον Δημήτρη Τζανακόπουλο για νέο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, στη σημερινή σύσκεψη που έγινε στην Κουμουνδούρου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε επίσης την αναβολή για του χρόνου του Συνεδρίου. Όπως έγινε γνωστό από την Κουμουνδούρου, αύριο θα συνεδριάσει η πολιτική γραμματεία του κόμματος και μεθαύριο το πολιτικό συμβούλιο, ενώ την εισήγηση Τσίπρα θα εγκρίνει το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια μείζονος κλίμακας πολιτική παρέμβαση για να διασφαλίσει την ενότητα του κόμματος και να ανοίξει τον δρόμο στην ανασυγκρότησή του.

Αναλυτικά όσα πρότεινε:

  • Αναβολή του συνεδρίου για τον καλοκαίρι του 2021. Η αναβολή δεν έχει να κάνει μόνο με την απειλή του κορωνοϊού, αλλά και με την ανάγκη αποκατάστασης του κλίματος εσωκομματικής ηρεμίας.
  • Την αντικατάσταση του Πάνου Σκουρλέτη στη θέση του γραμματέα από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. Ο κ. Τζανακόπουλος χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του προέδρους και ταυτόχρονα διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την εσωκομματική αντιπολίτευση αφού τον τελευταίο χρόνο είχε διαφοροποιηθεί από τους σκληρολύς προεδρικούς.
  • Την αντικατάσταση του Αλέξη Χαρίτση στη θέση του εκπροσώπου Τύπου από τον Νάσο Ηλιόπουλο. Ο κ. Χαρίτσης χαίρει της γενικής εκτίμησης στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ήθελε να αλλάξει πόστο για προσωπικούς λόγους. Ο κ. Ηλιόπουλος δεν έχει δεχτεί ακόμα την πρόταση Τσίπρα, γιατί θέλει να παραμείνει στον Δήμο Αθηναίων.
  • Στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου την οποία μέχρι τώρα κατείχε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τοποθετείται ο Πάνος Σκουρλέτης.

Αύριο στις 12:00 θα συνεδριάσει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασίσει θεσμικά τις αλλαγές. Η ΠΓ θα τοποθετηθεί επί των προτάσεων Τσίπρας και την τελική απόφαση θα πάρει η Κεντρική Επιτροπή. Τις επόμενες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει τον ανασχηματισμό των τομεαρχών του κόμματος με τον οποίο «θα στείλει ισχυρό μήνυμα ότι αφουγκράζεται την κοινωνία, αναφορικά με τα συμβάντα των τελευταίων μηνών», σύμφωνα με πληροφορίες.

H πολιτική σταδιοδρομία του Δημήτρη Τζανακόπουλου

  • Το 2005 παρέλαβε από τον Τάσο Κορωνάκη τη σκυτάλη του γραμματέα της Νεολαίας Συνασπισμού, θέση την οποία κράτησε μέχρι το 2010.
  • Επίσης, ήταν νομικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα κατά το διάστημα που αυτός ήταν Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
  • Από το 2015 έως το 2016 διατέλεσε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού και γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου.
  • Στις 5 Νοεμβρίου 2016 διορίστηκε υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.
  • Στις 14 Ιουνίου 2019 παραιτήθηκε από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ενόψει των επικείμενων εκλογών, ενώ στη θέση του υπουργού Επικρατείας παρέμεινε έως τις 9 Ιουλίου 2019.
  • Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εξελέγη βουλευτής στην Α’ Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Στις 16 Ιουλίου 2019 ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments