Ελλάδα

Κέρκυρα Βρετανίδα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο της Κλερ Γκλάτμαν

Κέρκυρα Βρετανίδα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο της Κλερ Γκλάτμαν
Κέρκυρα Βρετανίδα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον θάνατο της Κλερ Γκλάτμαν. Ελεύθεροι αφέθηκαν οι έξι προσαχθέντες, ενώ οι Αρχές συνεχίζουν τους ελέγχους.

Δεν έχουν αποδώσει ακόμα καρπούς οι έρευνες των Αρχών για το θάνατο της 60χρονης Βρετανίδας Κλερ Γκλάτμαν στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία και μετά το πόρισμα του ιατροδικαστή, φαίνεται ότι η άτυχη γυναίκα χτυπήθηκε από προπέλα σκάφους και εγκαταλείφθηκε στη θάλασσα. Μέχρι τώρα υπήρξαν έξι προσαγωγές στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας.

Ωστόσο κανείς από τους έξι προσαχθέντες, που αφέθηκαν ελεύθεροι, δεν έχει αποδεχθεί τη συμμετοχή του στο μοιραίο συμβάν για την άτυχη 60χρονη Βρετανίδα, ενώ φως στην υπόθεση αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα των ευρημάτων της Λιμενική Αρχής που θα κατατεθούν στην Εισαγγελική Αρχή Κέρκυρας.

Θα ξεκινήσουν έρευνες στο ύποπτο σκάφος

Σύμφωνα με το corfupress, το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει να συλλέγει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες κι όχι μόνο, αλλά και ύποπτους που έχουν προσαχθεί στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας. Την Τετάρτη δόθηκε εντολή να βγει εκτός υδάτων το επίμαχο σκάφος που εικάζεται ότι ήταν αυτό το οποίο χτύπησε θανάσιμα την Βρετανίδα. Εμπειρογνώμονες και αυτόπτες μάρτυρες κλήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Μαρίνα Γουβιών μετά την απομάκρυνση του ταχύπλοου από τη θάλασσα στο πλαίσιο της συλλογής στοιχείων για το αν και πως χτυπήθηκε η άτυχη γυναίκα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το Λιμενικό γίνεται έρευνα σε σκάφος για να εντοπιστούν τυχόν ευρήματα που θα συνδέουν το θανατηφόρο περιστατικό με το εν λόγω ταχύπλοο, όπως αλλοιώσεις στο κάτω μέρος ή/και την προπέλα, γενετικό υλικό κλπ.

Ύποπτοι Βρετανοί υπήκοοι

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι εξεταζόμενοι ως ύποπτοι είναι επίσης Βρετανοί υπήκοοι νεαρής ηλικίας, οι οποίοι την ώρα του περιστατικού έκαναν σκι στο θαλάσσιο χώρο του Αυλακίου, ενώ μετά το συμβάν το σκάφος βρέθηκε στον Άγιο Στέφανο για να ρυμουλκηθεί στη συνέχεια με ευθύνη του Λιμενικού στη Μαρίνα Γουβιών, όπου και φυλάσσεται στις εγκαταστάσεις του Λιμενικού Σώματος.

Το corfupress αναφέρει ότι πολλές ώρες διήρκεσε και η εξέταση των μαρτύρων που δεν είχαν εμπλοκή με το περιστατικό αφού εκείνη την ώρα βρισκόντουσαν στην ακτή, ενώ πλέον το στάδιο των ερευνών παρακολουθούν στενά και οι δικηγόροι όλων των πλευρών, τόσο της οικογένειας του θύματος όσο και κάποιων νεαρών ύποπτων για εμπλοκή στο δυστύχημα, οι οποίοι εξετάζεται αν ήταν πάνω στο μοιραίο σκάφος ή και αν αντιλήφθηκαν, εφόσον εμπλέκονται, πως προκάλεσαν το ατύχημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments