Ελλάδα

Νίκος Σύψας κορωνοϊός: Η λάθος χρήση της μάσκας αυξάνει τον κίνδυνο διασποράς του ιού

Νίκος Σύψας κορωνοϊός: Η λάθος χρήση της μάσκας αυξάνει τον κίνδυνο διασποράς του ιού
Νίκος Σύψας κορωνοϊός: Ο καθηγητής μίλησε εκ νέου για το πόσο σημαντική είναι η σωστή χρήση της μάσκας από τους πολίτες.

Από τη στιγμή που η χώρα βγήκε από την καραντίνα έχει από τα…πονεμένα θέματα της επικαιρότητας είναι η χρήση της μάσκας. Οι ειδικοί έχουν τονίσει πολλές φορές το πόσο σημαντικό είναι να φοράνε οι πολίτες μάσκα σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς όταν υπάρχει μεγάλος συνωστισμός. Βέβαια η χρήση της μάσκας από μόνη της δεν είναι η λύση για τον κορωνοϊό. Οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις και φυσικά να πλένουν συχνά τα χέρια τους.

Κάτι εξίσου σημαντικό είναι η σωστή χρήση της μάσκας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που φορούν μεν τη μάσκα, αλλά το κάνουν με λάθος τρόπο. Οι επιστήμονες έχουν τονίσει ότι η μάσκα θα πρέπει να καλύπτει το πρόσωπο και τη μύτη. Μπορεί αρκετός κόσμος να νιώθει προστατευμένος με τη μάσκα, ωστόσο αν δεν την φορέσει όπως πρέπει τότε μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Για την ακρίβεια η λανθασμένη χρήση της μάσκας μπορεί να βοηθήσει στη διασπορά του κορωνοϊού και όχι στον περιορισμό του.

Καμπανάκι για τις μάσκες από τον Νίκο Σύψα

Ο Νίκος Σύψας, καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV. Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε και πάλι στο πόσο σημαντικό είναι να φοράνε οι πολίτες τη μάσκα, αλλά να το κάνουν σωστά για να είναι προστατευμένοι. Παράλληλα τόνισε ότι επειδή ο ιός είναι νέος τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες αλλάζουν συνέχεια κάτι που φέρνει αλλαγές και στις οδηγίες που δίνει η επιστημονική κοινότητα.

Φυσικά ο Νίκος Σύψας δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από το άνοιγμα το σχολειών. Όπως έγινε επίσημα γνωστό οι μαθητές θα επιστρέψουν στις αίθουσες στις 14 Σεπτεμβρίου με τη χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική. Ο καθηγητής αναφερόμενος στους μαθητές και στο πόσο εύκολο είναι να πειθαρχήσουν τόνισε ότι τα παιδιά ακούν πολύ τους δασκάλους τους και «μιμούνται» τα άλλα παιδιά γύρω τους, επομένως η χρήση μάσκας θα γίνει μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ενώ φάνηκε αισιόδοξος πως η χρήση της μάσκας θα γίνει σύντομα ρουτίνα ακόμη για τα πολύ μικρά παιδιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments