Ελλάδα

Φωτιά Κεφαλονιά: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στα Αννινάτα – Προβλέπεται ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Φωτιά Κεφαλονιά: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στα Αννινάτα – Προβλέπεται ολονύχτια μάχη με τις φλόγες
Φωτιά Κεφαλονιά: Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι δυνάμεις της έχουν ενισχυθεί, ενώ τοπικά σάιτ αναφέρουν ότι υπάρχουν και νέες εστίες φωτιάς. Δύσκολη προβλέπεται η νύχτα στο νησί.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αναμένεται να δώσουν πυροσβέστες και εθελοντές στην Κεφαλονιά. Η Πυροσβεστική σε επίσημη ενημέρωσή της αναφέρει ότι «Ενισχύονται οι δυνάμεις στην Κεφαλονιά και συνολικά θα επιχειρούν: 102 πυροσβέστες, 21 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από Δυτική Ελλάδα και 1η ΕΜΑΚ, καθώς και Κλιμάκιο, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ».

Δείτε την ανάρτηση στο Twitter

Σύμφωνα με το inkefalonia.gr, «δύσκολη προβλέπεται η νύχτα στον Ελειό. Με πολλές εστίες φωτιάς αυτή τη στιγμή να καίνε δασική έκταση. Οι εναέριες ρίψεις έχουν σταματήσει λόγω της νύχτας και θα ξεκινήσουν και πάλι με το πρώτο φως της ημέρες. Μεγάλη η μάχη για τους Πυροσβέστες τους εθελοντές της ΕΟΔ Ελειού Πρόννων και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αργοστολίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν νέες εστίες φωτιάς στην περιοχή του Ελειού, αυτή την ώρα σε Καπανδρίτι, Αγία Ειρήνη και Καμπιτσάτα!».

Δείτε φωτογραφίες από την πυρκαγιά στην Αγία Ειρήνη

Gepostet von Αντωνία Παπαδάτου am Freitag, 4. September 2020

Δείτε βίντεο από τις προσπάθειες των πυροσβεστών να σταματήσουν την επέκταση της φωτιάς

Φωτιές ξέσπασαν και σε Μεσσηνία και Κέρκυρα το βράδυ της Παρασκευής. Δασική πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή Χρυσοκελαριά του Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα. Συνδρομή στην κατάσβεση παρέχουν υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Την ίδια ώρα πυρκαγιά υπάρχει και στην περιοχή Πόρτες στα Βασιλικά Κέρκυρας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 7 οχήματα.

Η  προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος και για αύριο Σάββατο. Με βάση τον Χάρτη Πρόβλεψης που κυκλοφορεί η Πολιτική Προστασία, 5 είναι οι Περιφέρειες στη χώρα που κινδυνεύουν περισσότερο.

Πιο συγκεκριμένα, σε κατηγορία κινδύνου 4, είναι εξής περιφέρειες: Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των ), Στερεάς  (ΠΕ ), Βορείου  (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ , ΠΕ Ικαρίας), Νοτίου Αιγαίου και .

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Δείτε τον Χάρτη Πρόβλεψης για αύριο 5 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments