Ελλάδα

Φωτιά Κεφαλονιά: Νέα πυρκαγιά στο νησί – Αυτή τη φορά στα Αννινάτα

Φωτιά Κεφαλονιά: Νέα πυρκαγιά στο νησί – Αυτή τη φορά στα Αννινάτα
Φωτιά Κεφαλονιά: Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στο νησί, αυτή τη φορά στα Αννινάτα.

Μετά την πυρκαγιά στα Χελμάτα, η Πυροσβεστική έχει να αντιμετωπίσει πυρκαγιά στα Αννινάτα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος, 4 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 4 αεροπλάνα. Συνδρομή στην κατάσβεση υπάρχει από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Δείτε την ανάρτηση της Πυροσβεστικής

Εν τω μεταξύ, από την πυρκαγιά στα Χελμάτα αντιμετώπισαν πρόβλημα και τα Κομποθεκράτα που είναι κοντά. Δείτε φωτογραφίες από την περιοχή την ώρα της φωτιάς από το kefaloniapress:

Θυμίζουμε ότι φωτιά σε εξέλιξη υπάρχει στη δυτική Μάνη, ενώ η μεγάλη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας έχει τεθεί υπό έλεγχο με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να παραμένουν στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις.

H Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος και για αύριο Σάββατο. Με βάση τον Χάρτη Πρόβλεψης που κυκλοφορεί η Πολιτική Προστασία, 5 είναι οι Περιφέρειες στη χώρα που κινδυνεύουν περισσότερο.

Πιο συγκεκριμένα, σε κατηγορία κινδύνου 4, είναι εξής περιφέρειες: Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας), Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας), Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Δείτε τον Χάρτη Πρόβλεψης για αύριο 5 Σεπτεμβρίου

Επίσης, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Συν τοις άλλοις, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments