Τεχνολογία

Zoom: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία με κέρδη ρεκόρ

Zoom: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία με κέρδη ρεκόρ
Zoom: Ούτε οι πιο τρελές προβλέψεις δεν μιλούσαν για τέτοια ανάπτυξη.

Το Zoom φαίνεται να ξεπέρασε κάθε προσδοκία με κέρδη ρεκόρ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που ταλαιπώρησε και συνεχίζει να ταλαιπωρεί όλο τον κόσμο αλλάζοντας τις συνήθειές του.

Η γνωστή εφαρμογή αποδείχθηκε πολύτιμος «σύμμαχος» της εκπαίδευσης όσο οι περισσότερες κυβερνήσεις είχαν ανακοινώσει lockdown για μεγάλο διάστημα. Το Zoom είναι εφαρμογή βιντεοδιασκέψεων η οποία μετρά πλέον 370.000 πελάτες με πάνω από 10 υπαλλήλους. Οι πιο πολλές διαλέξεις και τηλεδιασκέψεις πραγματοποιούνταν μέσω του Zoom καθώς είναι πολύ εύχρηστο και δεν κολλάει, ενώ επιτρέπει να συνδέονται πολλοί χρήστες ταυτόχρονα δίχως να κολλάει σε σχέση με άλλες παρόμοιες εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν μεγάλο αριθμό ατόμων.

«Η ικανότητά μας να κρατάμε ανθρώπους από όλο τον κόσμο συνδεδεμένους, μαζί με μία δυνατή εκτέλεση, οδήγησε σε αύξηση των εσόδων κατά 355% το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με πέρυσι», ανέφερε ο CEO Eric S. Yuan. Αυτό πάντως, πρακτικά σημαίνει πως η εντυπωσιακή ανάπτυξη αναγκάζει την εταιρεία να αναθεωρήσει τους στόχους της για το 2021, θεωρώντας εφικτά τα 2.39 δισεκατομμύρια δολάρια για την επόμενη χρονιά.

Και είναι φανερό πως ούτε οι πιο τρελές προβλέψεις δεν μιλούσαν για τέτοια ανάπτυξη για το Zoom! Η πανδημία ανέδειξε στην παγκόσμια τεχνολογική σκηνή την εφαρμογή βιντεοδιασκέψεων, σημειώνοντας αύξηση 458% σε σχέση με πέρυσι. Στην οικονομική αναφορά του δευτέρου τριμήνου η εταιρεία αποκάλυψε έσοδα ρεκόρ ύψους 663.5 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ πέρυσι ήταν μόλις στα 145.8 εκατομμύρια δολάρια.

Η εποχή του κορωνοϊού είναι η εποχή των βιντεοδιασκέψεων

Εξάλλου, δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τους λόγους που η εποχή του κορωνοϊού είναι η εποχή των βιντεοδιασκέψεων, γεγονός που έχει φέρει μαζικά στο προσκήνιο σε όλο τον κόσμο, και στην Ελλάδα, τις αντίστοιχες πλατφόρμες. Εκτός από το Zoom, την «τιμητική» του έχει και το Webex της αμερικανικής εταιρείας Cisco, το οποίο κερδίζει χρήστες διεθνώς, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας, με γρήγορο ρυθμό.

Να αναφέρουμε πως το Zoom, που δεσμεύθηκε ότι θα διορθώσει τα όποια προβλήματα στην πλατφόρμα του, είχε περισσότερους από 200 εκατομμύρια ημερήσιους χρήστες τον Μάρτιο, έναντι μόνο δέκα εκατομμυρίων πριν την πανδημία. Δεν είναι πάντως σαφές αν οι αριθμοί χρηστών του Zoom και του Webex είναι άμεσα συγκρίσιμοι, καθώς οι δύο πλατφόρμες χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους υπολογισμού των χρηστών που συμμετέχουν στις ομαδικές βιντεοδιασκέψεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments