Διεθνή

Αζερμπαϊτζάν Ελλάδα: Υποστηρίζουμε σε όλα τους Τούρκους αδελφούς μας

Αζερμπαϊτζάν Ελλάδα: Υποστηρίζουμε σε όλα τους Τούρκους αδελφούς μας
Αζερμπαϊτζάν Ελλάδα: Με το «καλημέρα» ο νέος πρεσβευτής της Ελλάδας στην περιοχή, διαπίστωσε το εχθρικό κλίμα για τη χώρα μας.

Επιθετική χαρακτηρίζεται η υποδοχή του νέου πρεσβευτή της Ελλάδας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν Νικολάου Πιπερίγκου από τον πρόεδρο της χώρας Ιλχάμ Αλίγεφ, την Τέταρτη 2 Σεπτεμβρίου.

Με το «καλημέρα» ο νέος πρεσβευτής της Ελλάδας στην περιοχή, διαπίστωσε το εχθρικό κλίμα για τη χώρα μας, καταθέτοντας τα διαπιστευτήριά του στον Ιλχάμ Αλίγιεφ. Στις δηλώσεις του, παρουσία του Έλληνα πρεσβευτή, ο Αλίγιεφ, ούτε λίγο ούτε πολύ αντιμετώπισε και την Ελλάδα και την Κύπρο ως εχθρικές χώρες. «Δεν είναι μυστικό ότι η Τουρκία δεν είναι μόνο ο φίλος και εταίρος μας, αλλά μια αδελφική χώρα για μας. Υποστηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Τουρκία χωρίς κανέναν δισταγμό σε όλες τις περιστάσεις. Αυτοί υποστηρίζουν το Αζερμπαϊτζάν σε όλα τα ζητήματα και τους υποστηρίζουμε κι εμείς σε όλα τα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων πληροφοριών στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, κατηγόρησε τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο ότι συνεργάζονται στρατιωτικά με την Αρμενία. Αυτό είναι και το δεύτερο θέμα που έθεσε Ιλχάμ Αλίγεφ και αφορούσε στη «στρατιωτική συνεργασία» μεταξύ Ελλάδας –  Κύπρου – Αρμενίας. Υποστήριξε ότι η χώρα μας συνεργάζεται στρατιωτικά και στηρίζει την Αρμενία, «μια χώρα που καταλαμβάνει εκτάσεις μας, έχει διαπράξει γενοκτονία στο Χοτζαλί, έχει αφήσει άστεγους εκατομμύρια Αζέρους και καταστρέφει μνημεία του πολιτισμού και της θρησκείας μας».

Ταυτόχρονα, ο Αζέρος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι η ευθυγράμμιση της πολιτικής του Μπακού με την Άγκυρα είναι απόλυτη σε όλα τα μέτωπα. Αυτό σημαίνει ότι συμπεριλαμβάνεται και η τρέχουσα κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου η Τουρκία αμφισβητεί ευθέως τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Όπως επεσήμανε ο Αλίγιεφ στον νέο Έλληνα πρέσβη, «θέλω να γνωρίζετε τη θέση μας. Η θέση αυτή έχει επισήμως γίνει γνωστή από την αζερική κυβέρνηση με δικές μου οδηγίες».

Μετά την απαράδεκτη υποδοχή του προέδρου Αζερμπαϊτζάν στο νέο διπλωματικό εκπρόσωπο της Ελλάδας στη χώρας, δεν άργησαν να έρθουν και τα «συγχαρητήρια» του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με ανάρτησή του στο Twitter. «Ευχαριστούμε πολύ αγαπητέ Πρόεδρε της Δημοκρατίας. Ποτέ δεν αισθανθήκαμε αμφιβολίες για τη στήριξη του Αζερμπαϊτζάν. Και η Τουρκία αταλάντευτα θα είναι πάντα δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν. Ένα Έθνος. Δύο κράτη», έγραψε συγκεκριμένα ο Τσαβούσογλου.

Δείτε την ανάρτηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στο Twitter:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments