Ελλάδα

Ξυλόκαστρο φαράγγι της Φόνισσας: Κινητοποίηση των αρχών για τη διάσωση οκτώ ατόμων

Ξυλόκαστρο φαράγγι της Φόνισσας: Κινητοποίηση των αρχών για τη διάσωση οκτώ ατόμων
Ξυλόκαστρο φαράγγι της Φόνισσας: Άντρες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, διασώστες και ο σκύλος της ΕΜΑΚ έσπευσαν στο σημείο για την αναζήτηση των αγνοουμένων.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές στο άκουσμα πως οκτώ πεζοπόροι έχασαν τον προσανατολισμό τους στο Φαράγγι της Φόνισσας στο Ξυλόκαστρο. Ειδικότερα και σύμφωνα με το korinthostv.gr, αμέσως έσπευσαν στο σημείο πολλοί άντρες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, διασώστες και ο σκύλος της ΕΜΑΚ και ξεκίνησαν τις αναζητήσεις για τα άτομα που αγνοούνταν. Σύμφωνα πάντα με την πηγή, οι άνδρες της αστυνομίας πέρασαν μέσα στο φαράγγι και μετά από τρεις ώρες περίπου εντόπισαν τα οκτώ άτομα. Ευτυχώς και οι οχτώ ήταν όλοι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν σε  ασφαλές σημείο έξω από το φαράγγι.

Πού καλούμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης;

Πάντως, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει δημοσιεύσει και αναλυτικές οδηγίες σε περίπτωση που τα καιρικά φαινόμενα είναι έντονα. Για αρχή φροντίζουμε να να ενημερωνόμαστε διαρκώς από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σε περίπτωση ανάγκης καλούμε εναλλακτικά: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

Τοποθετούμε σε εμφανές σημείο στο σπίτι παραπάνω αριθμούς τηλεφώνων πρώτης ανάγκης εφόσον τα παιδιά είναι σε θέση να τους χρησιμοποιήσουν και βεβαιωνόμαστε ότι το γνωρίζουν. Επίσης, βοηθάμε τα παιδιά να απομνημονεύσουν οικογενειακά στοιχεία όπως το επίθετό τους, τη διεύθυνση και τον αριθμό τηλεφώνου του σπιτιού. Εξηγούμε σε όλα τα μέλη της οικογένειας πώς και πότε να κλείνουν τις παροχές ηλεκτρικού, φυσικού αερίου και νερού, πώς να χρησιμοποιούν τον πυροσβεστήρα και πώς να καλούν σε βοήθεια ενώ προμηθευόμαστε και είδη πρώτης ανάγκης όπως κουτί πρώτων βοηθειών, πυροσβεστήρα, φακό και μπαταρίες, φορητό ραδιόφωνο κλπ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments