Ελλάδα

Τούρκοι χάκερ: Επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ενέργειας

Τούρκοι χάκερ: Επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ενέργειας
Τούρκοι χάκερ: Η ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη της κυβερνοεπίθεσης, έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις και σε άλλες ελληνικές ιστοσελίδες.

Επίθεση κατά της ιστοσελίδας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΚΑ) πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Κυριακής (6 Σεπτεμβρίου) χάκερ από την Τουρκία.

Η ομάδα Ayyildiz είναι εκείνη που έχει αναλάβει την ευθύνη της κυβερνοεπίθεσης, ενώ κατά το παρελθόν έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις και σε άλλες ελληνικές ιστοσελίδες, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το cnn. Όπως έγινε γνωστό, οι Τούρκοι ανήρτησαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας φωτογραφίες και ένα βίντεο στο οποίο ακούγεται ένα εθνικιστικό τραγούδι. Το τραγούδι είναι εμβληματικό των Γκρίζων Λύκων και ιδιαίτερα γνωστό στην Τουρκία.

Ακούστε το τραγούδι από το βίντεο που ανέβασαν στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ:

Τούρκοι χάκερ επιτέθηκαν και σε 26 σελίδες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Ερευνών (ΙΤΕ) στην Κρήτη

Αξίζει να θυμίσουμε πως πριν από μερικές ημέρες Τούρκοι χάκερ εξαπέλυσαν νέα επίθεση κατά ελληνικών ιστοσελίδων. Οι χάκερ κατάφεραν να θέσουν εκτός λειτουργίας 26 σελίδες που εξυπηρετούνται από διακομιστές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Ερευνών (ΙΤΕ) στην Κρήτη. Η νέα «επίθεση» ανακοινώθηκε μέσω Twitter. Ένας χρήστης με ανάρτησή του δήλωσε ότι όλες οι ιστοσελίδες που εξυπηρετούνται από server του ΙΤΕ και έχουν κατάληξη forth.gr έχουν «πέσει».

Οι χάκερ παράλληλα, αλλοίωσαν τις αρχικές σελίδες αναρτώντας φωτογραφίες του Oruc Reis με την τουρκική σημαία και το σύνθημα «έχουμε έναν στρατό που αγαπάει τον θάνατο και τη θυσία». Στην ίδια εικόνα αναφέρεται η λέξη «Akincilar» που είναι το όνομα της ομάδας των χάκερ που πραγματοποίησαν την επίθεση. Οι εν λόγω ιστοσελίδες παρέμεναν για ώρες ανενεργές και επανήλθαν σε λειτουργία έπειτα από σημαντικό χρονικό διάστημα.

Επίσης, όταν Τούρκοι χάκερ «χτύπησαν» το ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης, το μήνυμα που συνόδευε το βίντεο ήταν το εξής: «Γεια σας! Ο ιστότοπος έχει παραβιαστεί. Τουρκικός στρατός του κυβερνοχώρου». Και φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα Τούρκοι χάκερ έχουν προχωρήσει σε μπαράζ επιθέσεων κατά δεκάδων ελληνικών ιστοσελίδων. Πάντως, σύμφωνα με δύο Βρετανούς αξιωματούχους και έναν Αμερικανό στο Reuters, οι επιθέσεις είχαν τα χαρακτηριστικά μιας κρατικά υποστηριζόμενης επιχείρησης διαδικτυακής κατασκοπείας η οποία είχε σαν στόχο να προωθήσει τουρκικά συμφέροντα. Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι τα συμπεράσματά τους βασίζονται σε τρία στοιχεία: την ταυτότητα των θυμάτων, ομοιότητες με προηγούμενες επιθέσεις που χρησιμοποίησαν τουρκικές υποδομές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αρνήθηκαν να αποκαλύψουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments