Διεθνή

Yeni Safak: Το Oruc Reis θα κατευθυνθεί προς Καστελόριζο και Ρόδο

Yeni Safak: Το Oruc Reis θα κατευθυνθεί προς Καστελόριζο και Ρόδο
Yeni Safak: Στα όρια των χωρικών υδάτων Καστελόριζου και Ρόδου θα κατευθυνθεί του τουρκικό ερευνητικό πλοίο. Αναμένεται παράταση και της Navtex.

To ταξίδι του στην Ανατολική Μεσόγειο φαίνεται πως συνεχίζει το Oruc Reis. Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak, το ερευνητικό σκάφος θα παραμείνει στην περιοχή ενώ θα κατευθυνθεί και βορειότερα φτάνοντας στα όρια των χωρικών υδάτων, στα 6 μίλια από το Καστελόριζο και τη Ρόδο. Στο ίδιο ρεπορτάζ γίνεται λόγος και για ανανέωση της τουρκικής Navtex στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

«Οι δραστηριότητες του Oruç Reis στην τουρκική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται χωρίς διακοπή. Η Navtex, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να παραταθεί έως τις 25 του μήνα. Η έρευνα θα έχει ως βάση τα χωρικά ύδατα Καστελόριζου και Ρόδου» γράφει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Ακολουθεί το σημερινό φύλλο της Yeni Safak:

Νέο βίντεο της Άγκυρας από το Oruc Reis:

Εν τω μεταξύ χθες, Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, η Τουρκία προχώρησε σε ακόμη ένα σόου δημοσιεύοντας βίντεο μέσα από το Oruc Reis αλλά και τις φρεγάτες που το συνοδεύουν, στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. «Οι φρεγάτες και οι κορβέτες που ανήκουν στις ναυτικές μας δυνάμεις συνεχίζουν αποφασιστικά το καθήκον τους να συνοδεύουν και να προστατεύουν το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, το οποίο συνεχίζει να εργάζεται στις περιοχές δικαιοδοσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα επιτραπεί ανομία ή εκφοβισμός στην περιοχή», έγραφε η ανάρτηση. Στο βίντεο μάλιστα υπάρχουν πλάνα που δείχνουν να γίνονται συνομιλίες μέσω ασυρμάτου μεταξύ της φρεγάτας και του ερευνητικού πλοίου.

Ερντογάν σε Ευρώπη: «Δείξτε αμεροληψία και αντικειμενικότητα στη Μεσόγειο»

Όλα αυτά με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ζητά από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς να κρατήσουν μια αμερόληπτη στάση στην Ανατολική Μεσόγειο και στη διαμάχη της Άγκυρας με την Ελλάδα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν φέρεται να είπε στη συνομιλία του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, πως προκλητικά σχόλια και βήματα από Ευρωπαίους πολιτικούς για περιφερειακά ζητήματα δεν θα βοηθήσουν να υπάρξει λύση.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι η στάση που θα κρατήσει η ΕΕ στην ανατολική Μεσόγειο θα αποτελέσει ένα τεστ ειλικρίνειας όσον αφορά το διεθνές δίκαιο και την περιφερειακή ειρήνη» αναφέρεται στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας. «Ο πρόεδρος Ερντογάν κάλεσε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα κράτη – μέλη να δείξουν υπευθυνότητα και να παραμείνουν δίκαιοι, αμερόληπτοι και αντικειμενικοί για όλα τα περιφερειακά ζητήματα, κυρίως στην ανατολική Μεσόγειο» συμπληρώνεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments