Πολιτική

Μόρια Χάικο Μάας: Ο Γερμανός ΥΠΕΞ ζητά από τις χώρες της ΕΕ να υποδεχτούν πρόσφυγες

Μόρια Χάικο Μάας: Ο Γερμανός ΥΠΕΞ ζητά από τις χώρες της ΕΕ να υποδεχτούν πρόσφυγες
Μόρια Χάικο Μάας: Με ανάρτησή του στο Twitter ο Γερμανός ΥΠΕΞ ζητά από τις χώρες τις ΕΕ να υποδεχτούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Η φωτιά στη Μόρια έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο και έχει γίνει παγκόσμιο θέμα στα ΜΜΕ. Ανάρτηση μετά την καταστροφική φωτιά έκανε ο Χάικο Μάας, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ζήτησε σήμερα από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποδεχθούν πρόσφυγες και μετανάστες μετά την «ανθρωπιστική καταστροφή» που προκλήθηκε από τη φωτιά στον καταυλισμό της Μόριας, στη Λέσβο.

«Οφείλουμε το συντομότερο να προσδιορίσουμε πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα» και στη βοήθεια αυτή «περιλαμβάνεται μια κατανομή ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ που είναι έτοιμες να υποδεχθούν (σ.σ. μετανάστες)», έγραψε στο Twitter ο Χάικο Μάας, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το παρόν εξάμηνο, μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό ολοκληρωτικά.

Η είδηση της φωτιάς στη Μόρια κάνει τον γύρο του κόσμου με όλα τα διεθνή ΜΜΕ να κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούσαν στον μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό της Ευρώπης. Δεν είναι πρώτη φορά εξάλλου που διεθνή ΜΜΕ ασχολούνται με τη Μόρια. Ρεπορτάζ από τη δομή έχουν παρουσιαστεί στα μεγαλύτερα δίκτυα του κόσμου, καταδεικνύοντας τις ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης.

Μόρια: Η φωτιά κατάστρεψε τον μεγαλύτερο προσφυγικό καταυλισμό της Λέσβου, αναφέρει, για παράδειγμα το BBC, σημειώνοντας ότι «εκεί μένουν σχεδόν 13.000 άνθρωποι, πάνω από τέσσερις φορές περισσότεροι από όσους θα έπρεπε» . Το μέσο φιλοξενεί δηλώσεις του Marco Sandrone, συντονιστή της οργάνωσης Medecins Sans Frontieres (MSF), ο οποίος ανάφερε «Είναι μια ωρολογιακή βόμβα που τελικά εξερράγη», είπε, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι κρατούνται σε «απάνθρωπες συνθήκες» στον χώρο εδώ και χρόνια».

«O μεγαλύτερος καταυλισμός μεταναστών της Ευρώπης, η Μόρια, «καταστράφηκε τελείως» μετά από μαζικές πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίς την Τετάρτη σε έναν υπερπληθυσμένο χώρο στο νησί της Λέσβου», αναφέρει το CNN.

Δείτε την ανάρτηση του CNN

«Φωτιά ξέσπασε στον κατάμεστο καταυλισμό μεταναστών στη Μόρια», μεταδίδει το Reuters, αναφέροντας ότι οι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ούτε για τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο πρακτορείο ότι είδαν πρόσφυγες να φεύγουν με τα λιγοστά υπάρχοντά τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments