Διεθνή

Συνάντηση Αναστασιάδη – Πομπέο: Στο προσκήνιο η παράνομη τουρκική δραστηριότητα

Συνάντηση Αναστασιάδη – Πομπέο: Στο προσκήνιο η παράνομη τουρκική δραστηριότητα
Συνάντηση Αναστασιάδη - Πομπέο: "Με χαρά καλωσορίζω τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, σε μια στιγμή με κρίσιμες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κύπριος πρόεδρος.

Τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών καλωσόρισε, και μέσω ανάρτησης στον επίσημο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρόεδρος N. Αναστασιάδης υπογραμμίζει πως η επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής γίνεται σε μία στιγμή με κρίσιμες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, λόγω των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας και δείχνει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή.

«Με χαρά καλωσορίζω τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαίκ Πομπέο, σε μια στιγμή με κρίσιμες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, λόγω των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας και δείχνει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσει η υπογραφή ενός Μνημονίου Συναντίληψης, καθώς και συμφωνία που αφορά την Ασφάλεια.

Σε παλαιότερες αλλά πρόσφατες δηλώσεις του, ο υπουργός Εξωτερικών των  Μάικ Πομπέο κάλεσε να «μειωθούν οι εντάσεις» στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κάλεσε την  και την  να «μειώσουν τις εντάσεις για να σταματήσει η κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο». «Καλούμε όλους να κάνουν ένα βήμα για να μειωθούν οι εντάσεις και να αρχίσουν διπλωματικές συνομιλίες στο θέμα των διενέξεων που υπάρχουν στην ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Σε σχέση με τη μερική άρση του εμπάργκο για τις πωλήσεις όπλων στην Κύπρο, ο Πομπέο δήλωσε: «Ξέρουμε ότι η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε ενώ οι εντάσεις οξύνονται στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά πιστεύαμε ότι αυτό ήταν που έπρεπε να γίνει και αποφάσισα να προχωρήσω περισσότερο». 

Σε σχέση με τη συνομιλία του προέδρου των ΗΠΑ  με τον Τούρκο ομόλογό του , καθώς και με τον Έλληνα πρωθυπουργό , ο Πομπέο εξέφρασε τα εξής: «Πρέπει να καθίσουν μαζί και να αρχίσουν συνομιλίες για όλα αυτά και να βρουν διπλωματικές λύσεις. Είναι ανώφελο να αυξάνονται οι στρατιωτικές εντάσεις στην περιοχή, αυτό μπορεί να οδηγήσει μόνο σε αρνητικά πράγματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments