Ελλάδα

Δείτε το δώρο του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Μαρέβα Μητσοτάκη

Δείτε το δώρο του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Μαρέβα Μητσοτάκη
Το πρωθυπουργικό ζεύγος συνέφαγε με το ζεύγος Τζιτζικώστα την Παρασκευή το βράδυ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας με τη σύζυγό του Ελεάνα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος με τη σύζυγό του ήταν η σύνθεση του τραπεζιού στο roof garden του Ηλέκτρα Παλλάς την Παρασκευή το βράδυ, όταν αφίχθη στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρει το voria.gr. Κάποια στιγμή η σύζυγος του πρωθυπουργού ανέφερε ότι της αρέσει το τσουρέκι του Τερκενλή με επικάλυψη σοκολάτα. Και φρόντισε ο κ. Τζιτζικώστας να καταφτάσει μέσα σε λίγα λεπτά το έδεσμα.

Η κ. Μαρέβα Μητσοτάκη πάντως έφτασε νωρίτερα από τον σύζυγό της στη Θεσσαλονίκη, καθώς ήρθε από τον Έβρο, αφού αποχαιρέτισε τον γιο τους που πήγε φαντάρος. Η ίδια συνηθίζει τις επισκέψεις σε διάφορους συλλόγους, εταιρείες και φορείς με κάποιο συμβολισμό, τις οποίες τις προγραμματίζει από καιρό, όποτε βρεθεί στη Θεσσαλονίκη. Τα μαθαίνουμε εκ των υστέρων, όταν κυκλοφορήσουν φωτογραφίες της στα social media.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανέβαλε για λίγες ώρες την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή, η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη, ωστόσο, βρέθηκε από νωρίς στην πόλη, συναντώντας αρχικά τον δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη, και αργότερα τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Λίγο μετά τη συνάντησή της με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα συμμετείχε σε κλειστή εκδήλωση της «Women Act», που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στον χώρο «Β» του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης. Θέμα της ήταν «η γυναικεία ηγεσία ως μοχλός επανεκκίνησης της επιχειρηματικότητας».

Εκτός από την σύζυγο του πρωθυπουργού στην εκδήλωση συμμετείχαν 20 γυναίκες επιχειρηματίες της πόλης αλλά και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων ήταν παρούσες η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Elizabeth K. Lee, η επικεφαλής του γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου καθώς και η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα. Η Μαρέβα Μητσοτάκη μίλησε για τον ρόλο της γυναικείας ηγεσίας ως μεταρρυθμιστικού παράγοντα, τονίζοντας ότι «οι γυναίκες αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες δεξαμενές ανεκμετάλλευτης εργασιακής δύναμης και είμαστε υποχρεωμένοι να την αξιοποιήσουμε». Τον λόγο πήρε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη υποστήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας αλλά και στη σπουδαιότητα της συμμετοχής των γυναικών στα κοινά.

Λίγο πριν την εκδήλωση η Μαρέβα Μητσοτάκη και η Πρόεδρος της «Women Act» Μαίης Ζαννή συναντήθηκαν με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Το πρωί της Παρασκευής την σύζυγο του πρωθυπουργού υποδέχθηκαν στο δημαρχείο ο Δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ελένη Φύκα. Στη συνάντηση, η οποία διήρκησε μια ολόκληρη ώρα, η κ. Μαρέβα Μητσοτάκη έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθεί για την πόλη της Καλαμαριάς και για τα ζητήματα που την απασχολούν, ενώ συζητήθηκαν επίσης θέματα που απασχολούν τη γυναίκα με κοινωνικές διαστάσεις καθώς και ζητήματα ισότητας των δύο φύλων.

Ο Δήμαρχος κ. Δαρδαμανέλης είχε την ευκαιρία να μιλήσει στην κ.Γκραμπόφσκι για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το Δήμο, ώστε να διαμορφώσει μια εικόνα και αναφέρθηκε ακροθιγώς στο ζήτημα της διάνοιξης της οδού Πόντου, ένα έργο που απαιτεί σημαντικό ποσό και δεν μπορεί να το καλύψει ο προϋπολογισμός του Δήμου.Η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να υποστηρίξει τον Δήμο Καλαμαριάς σε θέματα που τον απασχολούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments