Διεθνή

Εγκαταλείπουν τη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία οι ΗΠΑ – Σχέδιο μετεγκατάστασης στην Κρήτη

Εγκαταλείπουν τη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία οι ΗΠΑ – Σχέδιο μετεγκατάστασης στην Κρήτη
Ιντσιρλίκ στην Τουρκία: Δυσαρεστημένη φαίνεται πως είναι η Ουάσινγκτον για τις τακτικές που ακολουθεί ο Τούρκος πρόεδρος. 

Τη μεταφορά της βάσης τους από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας στην Ελλάδα φέρονται να εξετάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπως αναφέρει δημοσίευμα στο Washington Examiner.

Πρόκειται για δημοσίευμα της 11ης Σεπτεμβρίου το οποίο στηρίζεται στη δυσαρέσκεια της Ουάσινγκτον σχετικά με τις τακτικές που ακολουθεί ο Τούρκος πρόεδρος. Για αυτό η αμερικανική πλευρά φαίνεται πως στοχεύει στη λύση της μεταφοράς της βάσης τους από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γερουσιαστή Ρον Τζόνσον, η Αμερική εξετάζει το ενδεχόμενο, σε περίπτωση που ο Ερντογάν κλείσει το Ιντσιρλίκ, να μεταφέρει την βάση της σε ελληνικό νησί, εννοώντας κατά πάσα πιθανότητα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη Σούδα. «Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί με το Ιντσιρλίκ. Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο», δήλωσε ο γερουσιαστής του Ουισκόνσιν.

Όπως αναφέρει στο Washington Examiner, σε μια δήλωση που αναμφισβήτητα δείχνει την δυσαρέσκεια των ΗΠΑ προς τις τακτικές Ερντογάν, οι ΗΠΑ βλέπουν ελληνικό νησί ως εναλλακτική λύση στην τουρκική βάση εξαιτίας των ενοχλητικών ενεργειών του Ερντογάν, ενώ προσθέτει πως σε περίπτωση που κάτι συμβεί με την Τουρκία απειλείται η αμερικανική παρουσία εκεί, οπότε αυτός είναι ένας από τους λόγους που αυξάνουμε και βελτιώνουμε την στρατιωτική μας συνεργασία με την Ελλάδα.

«Είναι ενοχλητικό. Είναι πολύ ανησυχητικό και είναι ένας από τους λόγους που σίγουρα αυξάνουμε και βελτιώνουμε τη στρατιωτική μας συνεργασία με την Ελλάδα, ενισχύοντας την παρουσία μας στον κόλπο της Σούδας, επειδή η παρουσία μας, ειλικρινά, στην Τουρκία απειλείται σίγουρα», σχολίασε χαρακτηριστικά. «Θέλουμε να διατηρήσουμε την πλήρη παρουσία μας και τη συνεργασία μας με την Τουρκία. Δεν νομίζω ότι θέλουμε να κάνουμε αυτή τη στρατηγική αλλαγή, αλλά από αμυντικής σκοπιάς πιστεύω ότι θα πρέπει να αντικρίσουμε κατάματα την κατάσταση ότι ο δρόμος που ακολουθεί ο Ερντογάν δεν είναι καλός», τόνισε ο Τζόνσον.

Για να δείτε το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο ξένο μέσο ενημέρωσης στο Washington Examiner, πατήστε εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments