Διεθνή

Κορωνοϊός: Αυξήσεις ρεκόρ στα καθημερινά κρούσματα σε Τσεχία και Ουγγαρία

Κορωνοϊός: Αυξήσεις ρεκόρ στα καθημερινά κρούσματα σε Τσεχία και Ουγγαρία
Κορωνοϊός: Μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, θετικό είναι ότι ο αριθμός των νεκρών παραμένει χαμηλός.

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα 916 νέα κρούσματα της Covid-19, μακράν ο υψηλότερος απολογισμός αφότου ξέσπασε η πανδημία, λίγες ημέρες αφότου ξανάνοιξαν τα σχολεία και οι αρχές δεν δείχνουν διατεθειμένες να επαναφέρουν τα αυστηρά μέτρα που είχαν βοηθήσει να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού την άνοιξη.

Μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, ο αριθμός των νεκρών παραμένει χαμηλός. Το τελευταίο 24ωρο απεβίωσαν από επιπλοκές της Covid-19 δύο ηλικιωμένοι, που έπασχαν από χρόνια, υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα ενεργά κρούσματα φτάνουν τις 7.134. Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, που συμμετείχε νωρίς το πρωί σε μια συνεδρίαση της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων, είπε ότι τα σχολεία μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά και η ζωή πρέπει να συνεχιστεί. Από την αρχή της πανδημίας στην Ουγγαρία έχουν καταγραφεί 11.825 κρούσματα και 633 θάνατοι.

Αύξηση ρεκόρ και στην Τσεχχία

Η Τσεχία ανακοίνωσε τη μεγαλύτερή της έως τώρα ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, καταγράφοντας 1.447 νέα περιστατικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα καταγράφει από τις μεγαλύτερες μεταξύ των ευρωπαίων χωρών αυξήσεις στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων. Οι αρχές ανακοίνωσαν αυστηρότερους περιορισμούς για τη χρήση μάσκας αυτή την εβδομάδα με στόχο να αποφευχθεί η εκ νέου επιβολή μέτρων που θα μπορούσαν να πλήξουν τις επιχειρήσεις.

Τουλάχιστον 28.000.000 κρούσματα κορωνοϊού – 907.000 νεκροί παγκοσμίως

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της Covid-19 σε όλο τον κόσμο ξεπέρασε τα 28 εκατομμύρια, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Μέχρι τις 04:00 ώρα Ελλάδας, ο αριθμός των μολύνσεων σε όλο τον κόσμο ανέρχεται σε 28.047.828. Περισσότεροι από 907.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει έχοντας διαγνωστεί με τον ιό, πρόσθεσε το Πανεπιστήμιο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την Covid-19 πανδημία στις 11 Μαρτίου 2020. Οι υψηλότεροι αριθμοί κρουσμάτων καταγράφονται στις ΗΠΑ, την Ινδία και τη Βραζιλία. Τα κρούσματα μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό στην Καλιφόρνια αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 3.534 χθες στις 751.397 έναντι 747.863 την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters. Ο αριθμός των θανάτων στην Καλιφόρνια από το νέο κορωνοϊό αυξήθηκε χθες τουλάχιστον κατά 101 στους 14.092 έναντι 13.991 την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με την ίδια καταμέτρηση.

Σχεδόν 10.000 τα νέα κρούσματα στη Γαλλία – Αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας

Η Γαλλία κατέγραψε 9.843 νέα κρούσματα της Covid-19 μέσα σε διάστημα 24 ωρών, αριθμός που συνιστά ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας και την έναρξη των διαγνωστικών τεστ σε μεγάλη κλίμακα. Μέσα σε μία εβδομάδα, κατά την οποία έγιναν 1 εκατομμύριο τεστ, έχουν εντοπιστεί 48.542 κρούσματα. Τους τελευταίους έξι μήνες έχουν διενεργηθεί συνολικά στη Γαλλία 10 εκατομμύρια τεστ. Το ποσοστό των ανθρώπων που διαγιγνώσκονται θετικοί εξακολουθεί να αυξάνεται και έφτασε στο 5,4% την εβδομάδα 1-7 Σεπτεμβρίου.

Σε μονάδες εντατικής θεραπείας εισήχθησαν σήμερα άλλοι 54 άνθρωποι, ανεβάζοντας το σύνολο των νοσηλευομένων σε κρίσιμη κατάσταση στους 615. Οι θάνατοι από την Covid-19 αυξήθηκαν κατά 19 και τα θύματα ανέρχονται πλέον σε 30.813. Από αυτούς, οι 20.338 πέθαναν σε νοσοκομεία και οι υπόλοιποι σε γηροκομεία και άλλα προνοιακά ιδρύματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments