Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τα τρία βασικά μέτρα για την Αττική – Τι εξετάζουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόξοι

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τα τρία βασικά μέτρα για την Αττική – Τι εξετάζουν κυβέρνηση και λοιμωξιολόξοι
Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυτά είναι τα τρία βασικά μέτρα που εξετάζονται και θα τεθούν σε ισχύ από μεθαύριο.

Nέα μέτρα φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση για την Αττική καθώς καθημερινά η έξαρση των κρουσμάτων είναι συνεχής και μεγάλη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της εκπομπής Live news του Νίκου Ευαγγελάτου, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία καθώς και να συντάξουν μία λίστα μέτρων. Είναι δεδομένο, ότι θα επιβληθούν νέα, αυστηρότερα μέτρα και στην Αττική, όπου καθημερινά εντοπίζονται περισσότερα από τα μισά κρούσματα που καταγράφονται ημερησίως στη χώρα μας. Ειδικότερα, τα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά, στα Βόρεια Προάστια και σε κάποια άλλα σημεία της πρωτεύουσας, με τα Νότια Προάστια να έχουν γλιτώσει μέχρι στιγμής.

Tο σενάριο που εξετάζεται είναι η καθολική χρήση μάσκας – δηλαδή σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους- σε συγκεκριμένους δήμους της Αττικής. Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι πώς θα μετακινείται ο κόσμος με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου υπάρχει ο μεγαλύτερος συνωστισμός.

«Υπάρχει μια γενικότερη έκρηξη κρουσμάτων και σε γειτονικές χώρες και αυτό δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους. Ο συνδυασμός της έκρηξης των κρουσμάτων διεθνώς και το γεγονός ότι ανοίγουμε τα σχολεία και θα έχουμε μεγαλύτερη κινητικότητα και θα έχουμε όπως φαίνεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε κάποιες περιοχές, για παράδειγμα στην Αττική και στην Πέλλα μας κάνει να είμαστε σε εγρήγορση και ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από την επιτροπή των ειδικών να συντάξουν μια λίστα μέτρων τα οποία θα κλιμακώνονται σε τοπικό ή σε γενικό επίπεδο αν χρειαστεί. Θα έχουμε τον κατάλογο σήμερα ή αύριο και τα μέτρα θα ανακοινωθούν αύριο», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Τι αποφασίζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων

Η συνεδρίαση της Επιτροπής είναι σε εξέλιξη. Ένα από τα κύρια ερωτήματα αυτή την ώρα είναι αν τα μέτρα θα αφορούν τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές ή σε όλη την Αττική. θεωρείται πάντως δύσκολη η εφαρμογή μέτρων « σπαστών, κατά περιοχή».

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων αναμένεται να παραδοθεί αργότερα σήμερα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Θα τεθούν σε ισχύ από μεθαύριο, Τετάρτη.

Ειδικότερα, η εφαρμογή του μέτρου του κυλιόμενου ωραρίου τόσο στο δημόσιο, όσο και σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θα έχει ως συνέπεια την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς στις ώρες αιχμής. Παράλληλα, θεωρείται βέβαιο ότι ακόμη λιγότεροι από τους 50 στους κλειστούς χώρους και 100 στους ανοιχτούς θα μπορούν να παρίστανται σε κάθε είδους εκδηλώσεις και τελετές (όπως γάμοι, βαπτίσεις κλπ), ενώ ακόμη λιγότεροι θα μπορούν να κάθονται ως παρέα στα εστιατόρια και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments