Διεθνή

Συνάντηση Ελλάδας – Τουρκίας – ΝΑΤΟ αύριο στις Βρυξέλλες

Συνάντηση Ελλάδας – Τουρκίας – ΝΑΤΟ αύριο στις Βρυξέλλες
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση ως προς τις προτάσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ με τις ελληνικές παρατηρήσεις.

Ελλάδα, Τουρκία και ΝΑΤΟ θα κάτσουν αύριο, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, στο ίδιο τραπέζι στις Βρυξέλλες, συνάντηση στις Βρυξέλλες σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Στη συνάντηση, που θα γίνει σε στρατιωτικό επίπεδο, θα γίνει συζήτηση επί των προτάσεων του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με τις ελληνικές παρατηρήσεις, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Να σημειωθεί πως η είδηση έρχεται ύστερα από το «αλαλούμ» που επικράτησε την περασμένη εβδομάδα σχετικά με ανάλογες συζητήσεις των τριών πλευρών.

Η τουρκική πλευρά και συγκεκριμένα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε αναφέρει πως υπήρξαν συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ κατά τις οποίες συζητήθηκαν «θέσεις σχετικά με την αποτροπή πιθανής στρατιωτικής εμπλοκής». Η Αθήνα, ωστόσο, διέψευσε τους ισχυρισμούς της Άγκυρας, τονίζοντας πως δεν έγινε κανένας διάλογος με Τούρκο αξιωματικό.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές, που επικαλέστηκε το ΑΠΕ, τόνισαν τότε πως Έλληνας αξιωματικός μετέβη στο γραφείο του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ προκειμένου υποβάλει τα σχόλια της ελληνικής πλευράς επί των προτάσεων του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ για ενδεχόμενο μηχανισμό αποκλιμάκωσης. Εν συνεχεία, σύμφωνα πάντα με τις διπλωματικές πηγές, ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής ζήτησε από τον Έλληνα αξιωματικό σειρά διευκρινίσεων επί των υποβληθέντων σχολίων.

Ιμπραήμ Καλίν: Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας στο μέτωπο και στο τραπέζι

Εν τω μεταξύ σήμερα, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας με δηλώσεις του έκανε ειδική μνεία στην Ανατολική Μεσόγειο λέγοντας πως είναι εφικτή η επίλυση των προβλημάτων στην περιοχή. Μεταξύ άλλων ο Καλίν είπε πως ο Τούρκος πρόεδρος θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της χώρας του σημειώνοντας πως η Άγκυρα δεν έχει βλέψεις στα εδάφη κανενός. «Η Τουρκία, υπό την ισχυρή ηγεσία του προέδρου μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως ισχυρός παίκτης, θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της και στο μέτωπο και στο τραπέζι. Η Ελλάδα και η Ε.Ε. δεν πρέπει να αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία που δόθηκε στη διπλωματία και πρέπει να κάνουν αμοιβαία βήματα», γράφει, συγκεκριμένα στον προσωπικό του λογαριασμό ο Ιμπραήμ Καλίν προσθέτοντας: «Είναι εφικτή ειρηνική επίλυση των προβλημάτων στην ανατολική Μεσόγειο. Θα συμβάλλουν θετικά οι δίκαιες, ολοκληρωμένες και λογικές προσεγγίσεις. Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη κανενός, όμως έχει την αποφασιστικότητα να μην επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments