Πολιτική

Ζαχαριάδης – Χατζηγιαννάκης: Η κυβερνητική προχειρότητα για τα σχολεία δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μάσκα

Ζαχαριάδης – Χατζηγιαννάκης: Η κυβερνητική προχειρότητα για τα σχολεία δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μάσκα
Ζαχαριάδης - Χατζηγιαννάκης: Στην επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και στο κατά πόσο υπήρξε η κατάλληλη προετοιμασία από την κυβέρνηση για το πρώτο κουδούνι αναφέρθηκαν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με κοινή δήλωσή τους ο Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, σχολιάζουν την έναρξη της σχολικής χρονιάς κάνοντας λόγο για ελλείψεις στα σχολεία. «Σε πολλά σχολικά συγκροτήματα της χώρας το απαραίτητο προσωπικό για τον καθαρισμό των μονάδων είτε δεν έχει προσληφθεί ακόμα, είτε όσοι έχουν προσληφθεί αδυνατούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω αριθμητικής επάρκειας ή ωραρίου απασχόλησης» σημειώνουν, μεταξύ άλλων, οι δύο βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ακολουθεί η κοινή δήλωση των κ. Ζαχαριάδη και κ. Χατζηγιαννάκη:

«Μετά τη μετάθεση της έναρξης της σχολικής χρονιάς κατά μία εβδομάδα έφτασε η μέρα που οι πόρτες των σχολείων ανοίγουν ξανά, για να υποδεχθούν χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Η κυβέρνηση είχε έξι ολόκληρους μήνες για να οργανώσει το άνοιγμα των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας. Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Τα συναρμόδια υπουργεία κατόρθωσαν -διότι περί κατορθώματος πρόκειται- να επικρατεί σε πολλές σχολικές μονάδες μια κατάσταση κατώτερη των περιστάσεων και των αναγκών.

Σε πολλά σχολικά συγκροτήματα της χώρας το απαραίτητο προσωπικό για τον καθαρισμό των μονάδων είτε δεν έχει προσληφθεί ακόμα, είτε όσοι έχουν προσληφθεί αδυνατούν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω αριθμητικής επάρκειας ή ωραρίου απασχόλησης. Την ίδια στιγμή, τα ταμεία των δήμων βρίσκονται στο «κόκκινο», με την κυβέρνηση απρόθυμη να ισοσκελίσει τις δαπάνες που πραγματοποίησαν για την αντιμετώπιση του πρώτου κύματος κορωνοϊού και τους πόρους για τις απαραίτητες προσλήψεις σε προσωπικό καθαριότητας των μονάδων και την δωρεάν παροχή ατομικών μέσων προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά, καθαριστικά, θερμόμετρα κτλ) να είναι απελπιστικά ανεπαρκείς.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί άκουγαν για σχεδόν ένα μήνα τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο να επαναλαμβάνει καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις ότι οι προστατευτικές μάσκες θα διανεμηθούν εγκαίρως, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Οι μάσκες, που στην αρχή θα επιβάρυναν τον οικογενειακό προϋπολογισμό (δηλώσεις Κεραμέως), εν συνεχεία θα διανέμονταν δωρεάν ανά δύο σε κάθε μαθητή και εντέλει θα δοθεί από μία και αυτή όχι εγκαίρως, δεν έχουν φτάσει σε όλα τα σχολεία και σε καμιά περίπτωση δεν επαρκούν για τις ανάγκες.

Ο σχετικός διαγωνισμός της τελευταίας στιγμής κατέληξε σε φιάσκο, με το Ελεγκτικό Συνέδριο να κρίνει άγονο σημαντικό μέρος του και με χιλιάδες μάσκες να επιστρέφουν ως ακατάλληλες, ενώ πολλοί δήμαρχοι αγόρασαν μάσκες για τα σχολεία της περιοχής τους με έξοδα των Δήμων, διαπιστώνοντας την ανικανότητα της κυβέρνησης. Δυστυχώς, η πρωτοφανής κυβερνητική προχειρότητα στο άνοιγμα των σχολείων δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από καμία μάσκα».

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments