Αθλητισμός

ΠΑΟΚ – Μπενφίκα: «Ας γράψουμε ιστορία» – Το βίντεο που κυκλοφόρησε ο «Δικέφαλος»

ΠΑΟΚ – Μπενφίκα: «Ας γράψουμε ιστορία» – Το βίντεο που κυκλοφόρησε ο «Δικέφαλος»
ΠΑΟΚ - Μπενφίκα: Ο «Δικέφαλος» ετοιμάζεται για το μεγάλο ματς με την ομάδα της Λισαβόνας, ενώ κυκλοφόρησε promo βίντεο πριν από τον αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ ετοίμασε ένα βίντεο πριν από τη μεγάλη μάχη με την Μπενφίκα (21:00, Novasports 2 και Open) για τον τρίτο γύρο των προκριματικών του Champions League. Ο «Δικέφαλος» θυμίζει τις προηγούμενες μάχες με τους «Αετούς της Λισαβόνας», από τις οποίες νικήτρια είχε βγει η πορτογαλική ομάδα.

Δείτε το βίντεο

Η ιστορία των αγώνων του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα ξεκινάει από το 1999 στο τότε Κύπελλο UEFA. Το πρώτο ματς είχε γίνει στην κατάμεστη Τούμπα και είχε δραματικό φινάλε. Η Μπενφίκα άνοιξε το σκορ με τον Ρονάλντο Γκιάρο, παίκτη στη συνέχεια και του Άρη, ενώ ο ΠΑΟΚ απάντησε με φοβερό φάουλ του Κώστα Φρατζέσκου που είχε περάσει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή, στο 89′. Το παιχνίδι όμως είχε ακόμη λίγο χρόνο και οι Πορτογάλοι τον αξιοποίησαν παίρνοντας τη νίκη με γκολ του σπουδαίου φορ Νούνο Γκόμες.

Ο ΠΑΟΚ είχε ισοφαρίσει το σκορ της Τούμπας στο Ντα Λουζ, αλλά «λύγισε» στα πέναλτι. Τον Φεβρουάριο του 2014 για τους «32» του Europa League, ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε και πάλι στην Τούμπα αφού ηττήθηκε με 0-1 με γκολ του Λίμα στο 59′. Στη ρεβάνς ο Δικέφαλος δέχτηκε τρία γκολ σε 10 λεπτά, από το 70′ ως το 79′ και ηττήθηκε με 3-0.

Για τα πλέι οφ της σεζόν 2018-19 στο Champions League, ο ΠΑΟΚ πήρε το 1-1 στην Πορτογαλία με το γκολ του Αμρ Ουάρντα αλλά δεν τα κατάφερε για μία ακόμη φορά στην Τούμπα, παρότι προηγήθηκε στο 13′ με τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς. Δέχτηκε τρία γκολ από το 20′ ως το 39′ και ουσιαστικά έχασε τις ελπίδες του για πρόκριση, γνωρίζοντας την ήττα με 1-4.

Ο ΠΑΟΚ ελπίζει ότι στην τέταρτη του σύγκρουση με την Μπενφίκα, θα βγει αυτός νικητής και θα καταφέρει να κάνει το άλμα για τα play off της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Αμπέλ Φερέιρα είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι η Μπενφίκα «είναι φαβορί, δεν χρειάζεται να κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλο μας. Αλλά και εδώ υπάρχει ένα μεγάλο αλλά, εμείς είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο βήμα να πετύχουμε ότι δεν έχουμε καταφέρει ποτέ ως τώρα. Σε ότι αφορά τον Αντρίγια (σ.σ. Ζίβκοβιτς), τον ήξερα καλά, έχει ποιότητα ήρθε να μας βοηθήσει. Η Μπενφίκα αποφάσισε να τον αφήσει και για εμάς ήταν καλή ευκαιρία να τον αποκτήσουμε και θα μας βοηθήσει στο μέλλον».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments