Ελλάδα

Σύλληψη 5 ατόμων για τον εμπρησμό στη Μόρια

Σύλληψη 5 ατόμων για τον εμπρησμό στη Μόρια
Σχεδόν μια εβδομάδα μετά την καταστροφικό εμπρησμό στη Μόρια οι αρχές έχουν στα χέρια τους πέντε άτομα που κατηγορούνται ότι έβαλαν τη φωτια.

Έχει περάσει περίπου μια εβδομάδα από τη μέρα που κάηκε ολοσχερώς το κέντρο φιλοξενίας στη Μόρια. Από την πρώτη στιγμή οι αρχές πίστευαν πως πρόκειται για εμπρησμό και ξεκίνησε η αναζήτηση για τους ένοχους. Οι έρευνες οδήγησαν στην σύλληψη πέντε ατόμων, ενώ υπάρχει άλλος ένας που αναζητείται από τις αρχές. Μάλιστα,ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι πέντε άτομα είναι ήδη στα χέρια των αρχών.

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Συνελήφθησαν πέντε νεαρής ηλικίας αλλοδαποί και αναζητείται ο ένας ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί» δήλωσε πριν λίγο από τη Μυτιλήνη όπου βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης συνεχάρη για την επιτυχία της σύλληψης των εμπρηστών, τα στελέχη της ΕΛΑΣ στη Λέσβο και συγκεκριμένα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ σημείωσε ότι «με τις συλλήψεις καταρρίπτονται τα σχετικά σενάρια ακραίων».

800 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στη νέα δομή του Καρά Τεπέ

Συνολικά 800 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στη νέα δομή του Καρά Τεπέ, από το Σαββάτο το μεσημέρι, όταν και ξεκίνησε τη λειτουργία του, έως και χθες το βράδυ. Από αυτούς κατά την εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν, προκειμένου να μπουν στη νέα δομή, 21 βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του κορωνοϊού. Τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο ο οποίος έχει δημιουργηθεί εκεί.

Την ίδια στιγμή ο Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να αρνηθούν κάποιοι πρόσφυγες να μπουν στον νέο οικισμό. Μιλώντας στο MEGA αποκάλυψε ότι η πολιτεία δείχνει κατανόηση, αλλά αν δεν βρεθεί λύση τότε η αστυνομία θα αναγκαστεί να τους βάλει εκείνη μέσα. “Η συζήτηση συνεχίζεται, αλλά στο τέλος, είναι υποχρέωση της πολιτείας να μπουν όλοι μέσα. Αν δεν μπορέσουμε να επιταχύνουμε με τη συζήτηση, θα αναγκαστεί η ελληνική αστυνομία, να μπουν όλοι μέσα. Είναι υποχρεωμένοι όσοι έρχονται στη χώρα μας να σέβονται την ελληνική νομοθεσία. Δεν γίνεται να μπαίνουν φωτιές, να καταλαμβάνονται οι δρόμοι και να περιμένουν ότι δεν θα αντιδράσουμε”, ήταν τα λόγια του Υπουργού που σε άλλο σημείο της συνέντευξης τόνισε ότι η λύση του Καρά Τεπέ είναι προσωρινή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments