Πως Να

Πως να τρώω μακαρόνια χωρίς να παίρνω θερμίδες

Πως να τρώω μακαρόνια χωρίς να παίρνω θερμίδες
Και όμως υπάρχει τρόπος να τρώτε τις αγαπημένες σας μακαρονάδες χωρίς να παχαίνετε.

Λατρεύετε τα μακαρόνια αλλά τα αποφεύγετε επειδή ανησυχείτε να μην πάρετε θερμίδες που θα οδηγήσουν σε έξτρα κιλά; Αν η απάντηση είναι είναι “ναι” σας έχουμε ευχάριστα νέα. Με μικρές συμβουλές που θα δείτε παρακάτω θα μπορείτε στο εξής να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας πιάτο χωρίς τύψεις και ενοχές και όντας σίγουροι πως δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε νούμερο στο τζιν σας.

Συνοδέψτε τα μακαρόνια με μία σαλάτα:

Η κατανάλωση ωμών καρότων με ένα αμυλούχο γεύμα, όπως τα ζυμαρικά, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά το γεύμα και να αυξήσει την αίσθηση κορεσμού, σύμφωνα με ερευνητές. Αυτό σημαίνει πως η κατανάλωση μιας σαλάτας ως ορεκτικό πριν τη μακαρονάδα μπορεί να βοηθήσει να αποφύγετε τις απογευματινές επιδρομές στο ψυγείο, κοινώς τις περιττές θερμίδες κατά τη διάρκεια της μέρας.

Επιλέξτε τα σωστά ζυμαρικά:

Δεν είναι όλα τα μακαρόνια ίδια. Για παράδειγμα, τα λευκά ζυμαρικά δεν περιέχουν σχεδόν καθόλου φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να μην σας χορταίνουν σχεδόν καθόλου και να μην συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, σε αντίθεση με εκείνα που είναι κατασκευασμένα από αλεύρι ολικής αλέσεως. Εάν θέλετε μάλιστα να αυξήσετε και την περιεκτικότητα του γέυματός σας σε πρωτεΐνη, θα σας προτείναμε να επιλέξετε ζυμαρικά από σόγια, κινόα ή φακές.

Προτιμήστε τα μακαρόνια al dente:

Κερδίστε χρόνο και περιττά κιλά απλά βγάζοντας τα μακαρόνια από τη φωτιά μερικά λεπτά νωρίτερα. Έρευνες έχουν δείξει πως το ζεστό νερό διασπά τους δεσμούς μορίων αμύλου, πράγμα που καθιστά ευκολότερο για το σώμα να μετατρέψει τους υδατάνθρακες σε καύσιμα. Μπορεί η παραπάνω διαδικασία να ακούγεται ευεργετική, αλλά στην πραγματικότητα βλάπτει σημαντικά τη γραμμή μας. Με τη σειρά τους, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αυξάνονται και στη συνέχεια πέφτουν απότομα, κάνοντάς μας να λιμοκτονούμε λίγες μόλις ώρες μετά το φαγητό. Τα Al dente ζυμαρικά, από την άλλη πλευρά, διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης σταθερά, γεγονός που αποτρέπει τις απότομες εναλλαγές στα επίπεδα ενέργειας.

Βάλτε τα στο ψυγείο:

Η πτώση της θερμοκρασίας μεταβάλλει τη χημική τους δομή σε κάτι που λέγεται “ανθεκτικό άμυλο”, το οποίο, σύμφωνα με μια μελέτη στο περιοδικό Nutrition & Metabolism, προωθεί την οξείδωση του λίπους. Αν δεν σας αρέσει και πολύ η ιδέα αυτή , μπορείτε να τα φάτε ζεστά με την προϋπόθεση να καταναλώσετε όλα τα περισσεύματα κρύα.

Γεμίστε το πιάτο σας με λαχανικά:

Η αλήθεια είναι πως καμία μακαρονάδα με κρέμα γάλακτος, μπέικον και τυριά δεν πρόκειται να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Για να πετύχετε λοιπόν τα επιθυμητά αποτελέσματα θα πρέπει να βρείτε μακαρονάδες που ως βασικά τους συστατικά έχουν θρεπτικά και πολύχρωμα λαχανικά. Έρευνα έχει δείξει πως όσοι επιλέγουν κυρίως πιάτα που περιέχουν λαχανικά, καταναλώνουν σε μέσο όρο 350 λιγότερες θερμίδες καθημερινά από αυτούς που απλά τσιμπολογούν λίγο μια σαλάτα. Ο λόγος είναι ότι τα λαχανικά χορταίνουν χωρίς να έχουν περιττές θερμίδες, ενώ επίσης προσθέτουν στη διατροφή μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών και βιταμινών.

Πασπαλίστε τυρί μόνο από πάνω:

Αντί να τρώτε τυρί με μακαρόνια, φάτε μακαρόνια με τυρί. Αντί λοιπόν να βάζετε υπερβολικό τυρί, σε βαθμό που τα μακαρόνια να… αχνοφαίνονται προτιμήστε  να βάζετε μόνο από πάνω αφού ολοκληρώσετε το πιάτο, προκειμένου να μειώσετε έτσι τη θερμιδική του αξία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments