Ελλάδα

Κακοκαιρία Ιανός: Αυτοκίνητο παρασέρνεται από χείμαρρο στο Φισκάρδο

Κακοκαιρία Ιανός: Αυτοκίνητο παρασέρνεται από χείμαρρο στο Φισκάρδο
Κακοκαιρία Ιανός: Το βίντεο κατέγραψε με την κάμερα του κινητού της η Tayo Kopfer που βρέθηκε στο σημείο.

Ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός έχει προκαλέσει πολλά πολλά προβλήματα στην Κεφαλονιά. Ένα αυτοκίνητο παρασύρθηκε από χείμαρρο στην Αγία Ιερουσαλήμ στο Φισκάρδο της Κεφαλονιάς σήμερα το απόγευμα. Το βίντεο κατέγραψε με την κάμερα του κινητού της η Tayo Kopfer που βρέθηκε στο σημείο.

Υπάρχουν εγκλωβισμένοι στον Αλμυρό – Επιχείρηση της ΕΜΑΚ

Πολλά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει ο Ιανός σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ έχει θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ethessalia.gr, τρεις εργαζόμενοι στο έργο της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά του Αλμυρού κινδυνεύουν και η ΕΜΑΚ δίνει αγώνα για να τους προσεγγίσει. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η Υπηρεσία έχει κληθεί για 28 απομακρύνσεις ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι το απόγευμα έφυγαν από το εργοτάξιο και παρασύρθηκαν από τα νερά. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και η Πυροσβεστική ήταν αδύνατον να τους προσεγγίσει.

«Ζούμε ένα θρίλερ» – Έχουν πιαστεί από τα κλαδιά για να σωθούν

Όπως περιγράφει στην ιστοσελίδα η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Δωροθέα, Κολυνδρίνη «ζούμε ένα θρίλερ. Πρώτη φορά στη ζωή μου βιώνω κάτι τέτοιο». Σύμφωνα με την ίδια, ελικόπτερο δεν μπορεί να σηκωθεί λόγω των ανέμων και το αυτοκίνητο έχει παρασυρθεί. «Είναι τρεις άνθρωποι που για να σωθούν έχουν πιαστεί από τα δέντρα και βρίσκονται μέσα στο νερό. Τους παρέσυρε το ρέμα όταν αποφάσισαν να φύγουν από το εργοτάξιο και βγήκαν από το αυτοκίνητο».

Η ίδια εξηγεί πως προσπαθεί να τους προσεγγίσει η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ με ερπυστριοφόρο. Την ίδια στιγμή, τα προβλήματα είναι αλλεπάλληλα στον Αλμυρό, καθώς κινδυνεύει να υπερχειλίσει ο Ξηριάς στο νότιο τμήμα του Αλμυρού.

Για 15 περιπτώσεις απεγκλωβισμού κάνει λόγο το magnesianews.gr. Δεκαπέντε συμβάντα απασχόλησαν τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σήμερα το απόγευμα, με το μεγάλο πρόβλημα να βρίσκεται στην περιοχή Δημητριάδα Ν. Αγχιάλου, αναφέρει το τοπικό σάιτ.

Στις 21.50 βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης τριών ατόμων από αγροτικής εγκατάσταση, ενώ στην ίδια περιοχή γίνεται παραθαλάσσια επιχείρηση διάσωσης άλλων δύο ατόμων. Το ίδιο και στον Ανθότοπο Αλμυρού, όπου εγκλωβίστηκαν δύο άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή Δημητριάδας απεγκλωβίστηκαν, δύο κτηνοτρόφοι, ενώ στην περιοχή πίσω από τον Γαλαξία Ν. Αγχιάλου, όπου έσπασε χείμαρρος, κινδύνεψαν μια τετραμελής οικογένεια γονείς με δύο παιδιά και συνολικά κινδύνεψαν 11 άτομα. Με τη συνδρομή κλιμακίου της ΕΜΑΚ από τη Λάρισα, οι πυροσβέστες διέσωσαν επτά και η επιχείρηση ολοκληρώνεται με τους υπόλοιπους τέσσερις.

Επίσης οι πυροσβέστες τις τελευταίες ώρες έκαναν αντλήσεις υδάτων από σπίτια σε Ν. Αγχίαλο και Βόλο, έκοψαν δένδρο που έπεσε από τον αέρα στην Πορταριά και έσβησαν φωτιά σε στύλο της ΔΕΗ και ξερά χόρτα σε μικρή έκταση στις Αλυκές.

Ο Ιανός είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο αυτοκινητόδρομος Θεσσαλονίκης – Λαμίας το βράδυ της Παρασκευής (18/9) στο ύψος του Αλμυρού. Συγκεκριμένα, χείμαρρος πλημμύρισε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας, αυτό προς Λαμία, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και εκατοντάδες αυτοκίνητα να εγκλωβιστούν στην Εθνική κάτω από σφοδρή βροχόπτωση.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Αστυνομίας, τα οχήματα θα επιστρέψουν στον προηγούμενο κόμβο και θα διοχετευτούν στο άλλο ρεύμα κυκλοφορίας το οποίο θα εξυπηρετήσει προσωρινά και τις δύο κατευθύνσεις (προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα). Απίστευτη ταλαιπωρία για τους οδηγούς που είχαν την ατυχία να ταξιδεύουν στο συγκεκριμένο κομμάτι, ενώ όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες ένα αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα νερά που πλημμύρισαν την Εθνική Οδό. Οι επιβάτες δεν έπαθαν τίποτα ωστόσο το σοκ ήταν πολύ μεγάλο.

Σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας: Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Εύβοια και Βοιωτία

«Για την άμεση αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων που ήδη πλήττουν μεγάλο μέρος της χώρας μας (Μεσογειακός Κυκλώνας Ιανός), με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας οι παρακάτω Περιφερειακές Ενότητες: Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Εύβοια και Βοιωτία, από 18-09-2020 έως και 19-09-2020, λόγω σχετικής προειδοποίησης για τις περιοχές αυτές.

Επιπλέον, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Ζακύνθου, εκτός από την Κοινότητα Νυφίου του Δήμου Αργοστολίου και την Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του Δήμου Σάμης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 17-09-2020 στις παραπάνω περιοχές.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 17 Μαρτίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η Κοινότητα Νυφίου του Δήμου Αργοστολίου και η Δημοτική Ενότητα Πυλάρου του Δήμου Σάμης είναι ήδη κηρυγμένες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2019 στις παραπάνω περιοχές και θα βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση έως 05-10-2020 και 06-10-2020 αντίστοιχα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments