Ελλάδα

Κλειστά σχολεία: Δείτε αναλυτικά τη λίστα του υπουργείου

Κλειστά σχολεία: Δείτε αναλυτικά τη λίστα του υπουργείου
Κλειστά σχολεία: Μια σειρά από τμήματα δεν λειτουργούν σε όλη την χώρα ενώ υπάρχουν και ολόκληρα σχολεία που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους. Δείτε αναλυτικά τη λίστα του υπουργείου.

Κάθε άλλο παρά ομαλή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η έναρξη της σχολικής χρονιάς και η διεξαγωγή των μαθημάτων. Πολλά είναι τα τμήματα που δεν λειτουργούν σε όλη την επικράτεια, ενώ στον κατάλογο προστίθενται ολόκληρα σχολικά συγκροτήματα. Συγκεκριμένα επτά είναι οι σχολικές μονάδες που έχουν που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, τέσσερις εκ των οποίων στην Αττική. Φυσικά τα σχολεία στην Πέλλα εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά.

Αναλυτικότερα, με βάση τη σχετική λίστα του υπουργείου Παιδείας, μέχρι στιγμής, έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους τέσσερα σχολεία στην Αττική:

  • το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής (έως 27/9),
  • το 7ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης (έως 29/9)
  • το 2ο Νηπιαγωγείο Δάφνης (έως 1/10)
  • και το 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης (2/10).

Επιπλέον, έχει ανασταλεί η λειτουργία και του 2ου Δημοτικού Βουτών Ηρακλείου (έως 27/9), του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σαλαμίνας (έως 30/9) και του 14ου Νηπιαγωγείου Καβάλας (έως 1/10). Επιπλέον, σε άλλες 30 σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια έχει ανασταλεί η λειτουργία συγκεκριμένων τμημάτων ή τάξεων για ορισμένο χρονικό διάστημα. Από αυτές, οι 24 αφορούν σχολεία της Αττικής και οι υπόλοιπες επτά αφορούν τμήματα σε σχολεία των Τρικάλων, του Πύργου, των Σερρών, του Θερμαϊκού και της Κέρκυρας.

Αναλυτικά η λίστα με τα σχολεία, η λειτουργία των οποίων αναστέλλεται -τμηματικά ή εν συνόλω- εξ αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται εδώ στην ιστοσελίδα του υπουργείου και ανανεώνεται ανά τακτά διαστήματα.

Συναγερμός σε νηπιαγωγείο της Γλυφάδας

Μαθητής στο 13ο νηπιαγωγείο Γλυφάδας διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες. Ο δήμος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες υπηρεσίες και όπως σημείωσε ο δήμαρχος, τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται και ακολουθείται πιστά όλη η προβλεπόμενη διαδικασία για απολύμανση, ιχνηλάτηση, κλπ.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης συντονίζει όλες τις ενέργειες και ο Δήμος Γλυφάδας θα διενεργήσει επιπλέον, με ίδιους πόρους, μοριακά τεστ για κορονοϊό σε όλους τους εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου, ώστε να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για τις οικογένειες που σχετίζονται με την εν λόγω σχολική μονάδα. «Περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον μικρό μας φίλο ! Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά την έκκληση να ακολουθούμε τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας», αναφέρει ο Δήμαρχος Γλυφάδας και διαβεβαιώνει ότι: “Παραμένουμε σε πλήρη και διαρκή εγρήγορση”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments