Ειδήσεις

Επιστρέφει το sms για τις μετακινήσεις αλλά όχι όπως το γνωρίζουμε

Επιστρέφει το sms για τις μετακινήσεις αλλά όχι όπως το γνωρίζουμε
Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναφέρει το sms για τις μετακινήσεις αλλά όχι όπως το μάθαμε κατά τη διάρκεια του πρώτου Lockdown.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας μπήκε στη ζωή μας το sms για τις μετακινήσεις. Αυτό ήταν ένα μέτρο που πήρε η κυβέρνηση για να μειώσει τις άσκοπες μετακινήσεις την εποχή της πρώτης έξαρσης του κορωνοϊού στη χώρα μας. Τον τελευταίο καιρό οι αρχές εξετάζουν όλο και πιο σοβαρά το ενδεχόμενο να πάμε σε ένα δεύτερο Lockdown. Αυτή τη φορά θα αφορά μόνο την Αττική που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο επίκεντρο. Φυσικά σε περίπτωση που μπούμε ξανά σε καραντίνα θα επιστρέψει και το sms των μετακινήσεων.

Ωστόσο τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά σε σχέση με την προηγούμενη φορά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι έχει πέσει το λεγόμενο “μοντέλο της Μαδρίτης”. Αυτό περιλαμβάνει οριοθέτηση των περιοχών που βρίσκονται στα “κόκκινα” στην Αττική. Σε αυτές τις περιοχές αναμένεται να απαγορευτεί η κυκλοφορία προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού. Αυτό το σχέδιο εφαρμόστηκε πριν από λίγο καιρό στη Μαδρίτη που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα. Συγκεκριμένα στη Μαδρίτη, σχεδόν 1 εκατομμύριο κάτοικοι (από τους συνολικά 6,6 εκατομμύρια) τέθηκαν σε μια ιδιότυπη καραντίνα, καθώς δεν επιτρέπεται να περάσουν τα σύνορα της συνοικίας τους παρά μόνο για εργασιακούς, εκπαιδευτικούς, ιατρικούς και νομικούς λόγους.

Τι θα γίνει με τα καταστήματα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” στις «κόκκινες ζώνες» τα εστιατόρια και τα μπαρ λειτουργούν έως τις 10 το βράδυ – με εξαίρεση τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που κάνουν ντελίβερι -, η πληρότητα στις εκκλησίες έχει περιοριστεί στο 1/3, ενώ στις κηδείες έχει οριστεί πλαφόν 15 ανθρώπων όταν τελούνται σε εξωτερικό χώρο και 10 όταν τελούνται σε εσωτερικό χώρο.

Ανάμεσα δε στα μέτρα που έχουν επιβληθεί και διαπερνούν όλα τα πεδία δραστηριότητας του πληθυσμού (σχολές, αθλητισμός κ.ο.κ.) είναι και αυτό του «κλειδώματος» των πάρκων, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός σε εξωτερικούς χώρους. Με τα τωρινά δεδομένα οι περιοχές που έχουν περισσότερες πιθανότητες να μπουν σε ένα τέτοιο καθεστώς είναι οι εξής: Η Κυψέλη, τα Πατήσια, τα Σεπόλια, τα Πετράλωνα, το Περιστέρι, η Πλατεία Αττικής, το Φάληρο και η Καλλιθέα.

Με λίγα λόγια το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται το sms να μπει ξανά στη ζωή ορισμένων πολιτών που ζουν στις παραπάνω περιοχές αλλά και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας αργά τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες, σε μια ύστατη προσπάθεια να περιοριστεί η αλυσίδα της μετάδοσης, πριν από ένα κανονικό lockdown.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments