Ελλάδα

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid – 19 σήμερα Τρίτη 22/09/2020

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid – 19 σήμερα Τρίτη 22/09/2020
Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα: Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν είναι 346.

Συνεχίζει την επέλασή του ο φονικός ιός στη χώρα μας με μια ακόμη «έκρηξη» κρουσμάτων καθώς τις τελευταίες 24 ώρες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 346 εκ των οποίων τα 25 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 15928 και οι νεκροί τους 352, όπως θα δείτε και στο παρακάτω Infographic:

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 346 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15928, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Τα 2651 (16.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6687 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 77 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 21 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 185 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 352 θανάτους συνολικά στη χώρα. 131 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Το Νοσοκομείο Νίκαιας σταματά να δέχεται κρούσματα του κορωνοϊού

Το Νοσοκομείο Νίκαιας σταματά να δέχεται επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού λόγω έλλειψης τόσο των υποδομών όσο και του προσωπικού. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι δραματικές συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στο Νοσοκομείο της Νίκαιας. Έτσι, οι γιατροί του Νοσοκομείου σε Γενική τους Συνέλευση που ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Τρίτης (22 Σεπτεμβρίου) αποφάσισαν τη διακοπή της νοσηλείας των επιβεβαιωμένων περιστατικών του ιού.

Όπως αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των ιατρών του Νοσοκομείου Νίκαιας,  «με αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, υποδομών κλπ το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID19», αφού σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό αγνοήθηκαν όλες οι εκκλήσεις που έκαναν εδώ και 1,5 μήνα όλοι οι φορείς του νοσοκομείου για κάλυψη των ελλείψεων.

Έκτακτα μέτρα στο Άγιο Όρος μετά τα κρούσματα

Μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού στο Άγιο Όρος, η Ιερά Κοινότητα μετά από έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε την εφαρμογή μέτρων στις μονές προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά. Η Εγκύκλιος που εξέδωσε, ορίζει μεταξύ άλλων ανώτατο όριο δέκα επισκεπτών ανά μονή. Την ίδια στιγμή ωστόσο, φαίνεται πως στη Μονή του Αγίου Παύλου που έχει και τα περισσότερα κρούσματα δεν υπάρχει επιδημία κορωνοϊού, αλλά επιδημία γρίπης.

Η εγκύκλιος απαγορεύει επίσης τη μετακίνηση των επισκεπτών σε άλλη μονή, εκτός εκείνης για την οποία δίδεται έγκριση. Το μέτρο αναφέρεται κυρίως σε επισκέπτες που έχουν εργασία στις μονές, συνεργάτες, προμηθευτές και εργαζόμενους και ουσιαστικά περιορίζει σε σημαντικό βαθμό τις δυνατότητες επίσκεψης άλλων προσκυνητών στο Άγιο Όρος.

Αυτόφωρο για όσους δεν φορούν μάσκα

Η χρήση μάσκας έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί έχουν τονίσει πολλές φορές το πόσο σημαντικό είναι να φοράμε τη μάσκα και ακόμα περισσότερο να τη φοράμε σωστά. Ωστόσο δεν λείπουν και εκείνοι που είναι αρνητές του συγκεκριμένου μέτρου. Μάλιστα, πριν από μερικές μέρες είχαν διοργανωθεί πολλά συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα από άτομα που δεν θέλουν να φορέσουν μάσκα καθώς πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός δεν υπάρχει.

Υπό τον φόβο του να πάρει λοιπόν, μεγαλύτερες διαστάσεις το κίνημα κατά της μάσκας, ήρθε η παρέμβαση του εισαγγελέα Βασίλειου Πλιώτα. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός της χώρας ζητάει να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται ποινική δικογραφία για όσους αρνούνται τη χρήση μάσκας. Την ίδια στιγμή ζητάει οι εισαγγελικές αρχές να επαγρυπνούν για όσους διαπράττουν το αδίκημα της τέλεσης σε ανυπακοή και μέσω διαδικτύου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments