Ελλάδα

Νοσοκομείο Νίκαιας κορωνοϊός: Σταματά να δέχεται κρούσματα του ιού

Νοσοκομείο Νίκαιας κορωνοϊός: Σταματά να δέχεται κρούσματα του ιού
Νοσοκομείο Νίκαιας κορωνοϊός: Δραματικές είναι οι συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Το Νοσοκομείο Νίκαιας σταματά να δέχεται επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού λόγω έλλειψης τόσο των υποδομών όσο και του προσωπικού.

Αποτέλεσμα της υποστελέχωσης αλλά και της έλλειψης υποδομών είναι οι δραματικές συνθήκες εργασίας για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στο Νοσοκομείο της Νίκαιας. Έτσι οι γιατροί του Νοσοκομείου σε Γενική τους Συνέλευση που ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Τρίτης (22 Σεπτεμβρίου) αποφάσισαν τη διακοπή της νοσηλείας των επιβεβαιωμένων περιστατικών του ιού.

Όπως αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των ιατρών του Νοσοκομείου Νίκαιας,  «με αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, υποδομών κλπ το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID19», αφού σύμφωνα με το ιατρικό προσωπικό αγνοήθηκαν όλες οι εκκλήσεις που έκαναν εδώ και 1,5 μήνα όλοι οι φορείς του νοσοκομείου για κάλυψη των ελλείψεων.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από το ethnos, ότι μέσα στο κλίμα πίεσης των τελευταίων εβδομάδων, άρχισαν και οι παραιτήσεις αφού σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και γιατρό του Νοσοκομείου Νίκαιας Παναγιώτη Παπανικολάου, ήδη υποβάλλουν παραιτήσεις ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κι η υπεύθυνη της Πτέρυγας COVID.

«Από τα μέσα Αυγούστου όπως είναι γνωστό, δεν υπάρχουν πλέον στην πράξη νοσοκομεία αναφοράς γιατί όλα τα μεγάλα νοσοκομεία δέχτηκαν εντολή να νοσηλεύουν επιβεβαιωμένα κρούσματα. Εμείς όχι μόνο δεν αρνηθήκαμε, αλλά πολλοί συνάδελφοι από τον παθολογικό τομέα και τη νοσηλευτική υπηρεσία, με αυτοθυσία προσέτρεξαν για να βοηθήσουν την κατάσταση λόγω αναζωπύρωσης της επιδημίας, αναφέρει στο ethnos ο κος Παπανικολάου.

Και συνεχίζει: «Όμως επί 1,5 μήνα όλα τα αιτήματα και οι εκκλήσεις μας αφορούν την τραγική υποστελέχωση του νοσοκομείου μας και τις ελλείψεις σε βασικές υποδομές αγνοήθηκαν παντελώς με αποκορύφωμα την παραβίαση κάθε ορίου ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες με ευθύνη των αρμοδίων του ΕΚΕΠΥ του ΕΚΑΒ και της 2ης ΥΠΕ. Όπως άλλωστε έγινε εμφανές στην εφιαλτική τελευταία γενική εφημερία της Κυριακής που μας πέρασε. Η γενική συνέλευση των ιατρών με αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να νοσηλεύει πλέον επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού».

Το σίγουρο είναι πως η απόσυρση του Νοσοκομείου της Νίκαιας πάντως από τις νοσηλείες των περιστατικών του ιού αναμένεται να προκαλέσει σοβαρές δυσλειτουργίες στο σύστημα υγείας, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα καλύπτει μεγάλο μέρος της Δυτικής Αττικής, ενώ πολλά περιστατικά μεταφέρονται και από τα Κέντρα Υγείας των νησιών, αφού ανήκει στην 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments