Ελλάδα

Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Κανονικά τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Κανονικά τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη γραμμή, που είχε υποστεί ζημιές από την κακοκαιρία Ιανός.

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, καθώς ολοκληρώθηκε σημαντικό μέρος των εργασιών στο τμήμα της γραμμής Λιανοκλάδι – Λάρισα και στα τρία σημεία (Στύρφακα, νότια είσοδος σήραγγας Όθρυος, Παλαιοφάρσαλο). Υπενθυμίζεται πως η διακοπή της κυκλοφορίας έγινε λόγω σημαντικών ζημιών που προκλήθηκαν εξαιτίας του μεσογειακού κυκλώνα Ιανού στην υποδομή.

Μετά τον έλεγχο που έγινε, ο ΟΣΕ έδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου σε κυκλοφορία τη μια γραμμή από Λιανοκλάδι έως Λάρισα με αμφίδρομη κίνηση.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτελεί, από σήμερα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, μετά τις 9:00 το πρωί, δρομολόγια Αθήνα – Θεσσαλονίκη χωρίς ενδιάμεση διακοπή, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης και η λειτουργία και των δύο γραμμών. Σταδιακά, σύμφωνα με τον ΟΣΕ, από την ερχόμενη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, θα δοθεί σε διπλή γραμμή το Δομοκός – Λάρισα και έως τις 5 Οκτωβρίου η πλήρης λειτουργία και των δύο σιδηροδρομικών γραμμών.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΣΕ ευχαριστεί τους εργαζόμενους του Οργανισμού που εργάζονται επί 24ωρου βάσεως, την ΕΡΓΟΣΕ και όλους τους εμπλεκόμενους που βοήθησαν για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας της γραμμής. “Παραδίδεται σε κυκλοφορία η μια γραμμή μεταξύ Λιανοκλαδίου – Παλαιοφάρσαλου. Κανονικά η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα μετά τις 09:00 το πρωί, οπότε και καταργείται η λεωφορειακή σύνδεση” αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ενημέρωση της εταιρείας.

Τι είχε αναφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη διακοπή της γραμμής:

“Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, η σιδηροδρομική υποδομή έχει υποστεί σοβαρές ζημίες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην κεντρική Στερεά και Θεσσαλία, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Ο διαχειριστής υποδομής ΟΣΕ επιχειρεί με συνεργεία στα προβληματικά σημεία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης και παραμένει εν ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου, η οποία εδόθη προφορικά αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες, οι οποίοι έχουν επιλέξει να ταξιδέψουν με τραίνο, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενεργοποιεί λεωφοριακή σύνδεση μεταξύ Λιανοκλαδίου και Λάρισας, παρακάμπτοντας τα απροσπέλαστα σημεία της υποδομής. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ζητά συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία, και θα ενημερώσει με νεότερη ανακοίνωση για την πορεία ομαλοποίησης της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments