Ελλάδα

Καμένα Βούρλα προσφυγόπουλα: Έκλεισαν την Εθνική Οδό για διαμαρτυρία – Κλείνουν και τα σχολεία

Καμένα Βούρλα προσφυγόπουλα: Έκλεισαν την Εθνική Οδό για διαμαρτυρία – Κλείνουν και τα σχολεία
Καμένα Βούρλα προσφυγόπουλα: Διαμαρτυρία για την εγκατάσταση ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων έγινε στην Εθνική Οδό στο ρεύμα προς την Αθήνα. Κλείνει τα σχολεία ο δήμαρχος της πόλης αύριο Πέμπτη.

Κινητοποιήσεις κάτοικοι των Καμένων Βούρλων απέναντι στην εγκατάσταση προσφυγόπουλων στην περιοχή. Όπως αναφέρει το lamianow.gr, σήμερα το απόγευμα προχώρησαν σε πορεία διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό για λίγη ώρα, της Εθνικής Οδού στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ δίνουν νέο ραντεβού για αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο προαύλιο του Αγίου Παντελεήμονα.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Ιωάννης Συκιώτης από αύριο θα παραμείνουν κλειστά και τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αιφνιδιαστική εγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από τον ΔΟΜ σε κλειστό ξενοδοχείο της λουτρόπολης που ανακαινίστηκε σε λίγα 24ωρα.

«Ακόμη και τα ίδια τα προσφυγόπουλα δεν θέλουν να παραμείνουν σε αυτό τον χώρο, που δεν κάνει ούτε για ποντίκια», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωάννης Συκιώτης, συμπληρώνοντας: «Δεν γίνεται να αποφασίζουν άλλοι για μας, χωρίς εμάς. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από τις αρμόδιες Αρχές, όμως έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν πληροφορίες ότι 4 – 5 ξενοδοχεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν πρόσφυγες. Αυτό δεν θα περάσει. Οι σημερινές κινητοποιήσεις ήταν μόνο η αρχή…».

Τα 39 ασυνόδευτα προσφυγοπούλα που έφτασαν σήμερα στα Καμένα Βούρλα παραμένουν στο ξενοδοχείο μέχρι νεοτέρας. Να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία που είχε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τον Δήμαρχο Κάτω Βούρλων, δεσμεύτηκε να μεταφέρει τις διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας στον πρωθυπουργό στην αυριανή τους συνάντηση και να συζητήσει το θέμα που απασχολεί τους κατοίκους της λουτρόπολης.

Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας που δήλωσε επίσης ότι ενημερώθηκε εκ των υστέρων και από την δημοτική Αρχή, ενώ εν συνεχεία η Περιφέρεια επικοινώνησε με τον υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, ο οποίος του μετέφερε πως εκτός από τα 36 παιδιά που εγκαταστάθηκαν σήμερα, αναμένονται άλλα 32 σε ξενοδοχειακές μονάδες της λουτρόπολης όπου θα διαμείνουν μέχρι να προωθηθούν σε χώρες της Ευρώπης.

Το καλό είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν ήδη ελεγχθεί για την Covid-19 και είναι καθαρά. Ο κ. Καρακάτζας επανέλαβε επίσης ότι επρόκειτο για μία αιφνιδιαστική ενέργεια που προκάλεσε την αντίδραση τόσο του Δήμου όσο και των επαγγελματιών και των κατοίκων της περιοχής, και μάλιστα σε μια εποχή όπου η πολύπαθη λόγω του κορωνοιού τουριστική σεζόν, συνεχίζεται.

Δείτε φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments