Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση παίζει κορώνα γράμματα την υγεία και την παιδεία

Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση παίζει κορώνα γράμματα την υγεία και την παιδεία
Φώφη Γεννηματά: Σφοδρή κριτική του Κινήματος Αλλαγής στην κυβέρνηση - Η κυβέρνηση επιλέγει τη σύγκρουση με τους μαθητές για να καλύψει τα δικά της λάθη, τονίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Έντονη κριτική κατά της κυβέρνησης έκανε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας, με δήλωσή της, ότι παίζει κορώνα γράμματα την κρίση στην υγεία και την παιδεία. «Έχασε έξι μήνες. Ουσιαστικά απούσα. Επέβαλε τον συνωστισμό. Μόνο μέτρο οι μάσκες γίγαντες, φιάσκο για το οποίο κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιλέγει τη σύγκρουση με τους μαθητές για να καλύψει τα δικά της λάθη και ανέφερε πως «ο αυταρχισμός του υπουργείου δίνει τροφή σε όσους επιθυμούν την ένταση στα σχολεία».

«Εμείς θέλουμε σχολεία ανοιχτά και ασφαλή. Με 15 παιδιά ανά τμήμα. Συνεργασία με τους δήμους για περισσότερες αίθουσες. Πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας. Μείωση της ύλης και εφαρμογή της εκ περιτροπής διδασκαλίας για το κρίσιμο διάστημα. Εφαρμογή επικουρικά της εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας. Μέτρα τώρα. Ουσία και όχι απουσία», κατέληξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Κριτική στην κυβέρνηση της κ. Γεννηματά για τις οικονομικές ενισχύσεις σε κανάλια

Η ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για την προστασία της δημόσιας υγείας, δεν μπορεί να αποτελεί το άλλοθι στις κυβερνητικές προσπάθειες ελέγχου και επιρροής των Μέσων Ενημέρωσης» αναφέρει το  για την πρόσφατη διάταξη που έφερε η κυβέρνηση στην Βουλή. Το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή για τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένων κριτηρίων και όρων διαφάνειας, δικαιοσύνης και αντικειμενικότητας, στο πρόγραμμα «ενημέρωσης». Το κείμενο υπογράφει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και η προεδρος, .

Όπως τονίζουν «για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες το Μαξίμου ζητά εν λευκώ εξουσιοδότηση, για χρηματοδότηση των μέσων ενημέρωσης, χωρίς κανόνες, κριτήρια, όρους και προϋποθέσεις. Χωρίς διαφάνεια. Με προφανή στόχο την άσκηση επιρροής στα μέσα τώρα που η φθορά της Κυβέρνησης από τις συντηρητικές πολιτικές και τα λάθη της, είναι ορατή. Είναι απαράδεκτο, και προκλητικό, την ώρα που η ΝΔ δεν στηρίζει το , τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τους εργαζομένους, να διαθέτει χρήματα για την προπαγάνδα της.

Ακολουθεί το κείμενο της τροπολογίας

Στο σχέδιο νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» Θέμα: «Αντικειμενικά κριτήρια κατανομής χρηματοδότησης και διασφάλιση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας της χρηματοδότησης για την ενημέρωση του κοινού για θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments