Πολιτική

Δένδιας για Πομπέο: «Συζητήσαμε τρόπους για την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών μας»

Δένδιας για Πομπέο: «Συζητήσαμε τρόπους για την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών μας»
Δένδιας για Πομπέο: Στο τι συζήτησε στο περιθώριο της συνάντησής του με τον Αμερικανό ομόλογό του αναφέρθηκε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Το δικό του σχόλιο για τη συνάντησή του στη Θεσσαλονίκη με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, έκανε ο Νίκος Δένδιας. Σε ανάρτησή του στο  Twitter, o Έλληνας ΥΠΕΞ ανέφερε πως συζήτησαν τρόπους για την περαιτέρω προώθηση της ισχυρής στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας ενώ σημείωσε πως ανυπομονεί να συναντηθούν ξανά στην Κρήτη.

«Είναι πάντα τεράστια χαρά να συναντώμαι με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του o κ. Δένδιας, απαντώντας σε ανάρτηση του κ. Πομπέο. «Η πρώτη σας επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να συζητήσουμε τρόπους για την περαιτέρω προώθηση της ισχυρής στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας. Ανυπομονώ να συναντηθούμε ξανά στην Κρήτη» πρόσθεσε ακόμη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθεί η ανάρτησή του:

Η συνάντηση των δύο πολιτικών ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί, σε αίθουσα του ξενοδοχείου όπου έχει καταλύσει η πολυπληθής αμερικανική αποστολή, με τους δύο τους να ανταλλάσσουν “αγκωνιές” αντί χειραψίας τηρώντας τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού. Στη συνάντηση ήταν παρόντες -μεταξύ άλλων- ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος υποδέχθηκε τον κ. Πομπέο, χθες το βράδυ, κατά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε γύρω στις 10:20. Στη συνέχεια ο κ. Πομπέο αναχώρησε για το ΣΒΕ, όπου θα διεξαχθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ενέργεια παρουσία και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη. Εκεί θα υπογραφεί συμφωνία επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Πομπέο θα επισκεφθεί επίσης το Εβραϊκό Μουσείο, όπου θα τον υποδεχθεί ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ, ολοκληρώνοντας έτσι την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη. Επόμενος σταθμός του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Ελλάδα είναι η Κρήτη και η ναυτική βάση της Σούδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments