Ελλάδα

Αριστοτελία Πελώνη: Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει με εντατικούς ρυθμούς τις μεταρρυθμίσεις

Αριστοτελία Πελώνη: Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει με εντατικούς ρυθμούς τις μεταρρυθμίσεις
Αριστοτελία Πελώνη: Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως «ένα ακόμα σημαντικό μήνυμα εκπέμφθηκε από την πρόσφατη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και αφορά στην απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίσει με εντατικούς ρυθμούς τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε».

Με την κρίσιμη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ξεκίνησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αλλά πέρα από τα τρέχοντα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, αναφέρθηκε και στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει.

Έτσι, στις προωθούμενες από την κυβέρνηση μεταρρυθμίσεις αναφέρθηκε η κα Πελώνη επισημαίνοντας πως «ένα ακόμη σημαντικό μήνυμα που εκπέμφθηκε από την πρόσφατη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αφορά στην απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίσει με εντατικούς ρυθμούς τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε με το κυβερνητικό της πρόγραμμα. Δίνει μάλιστα, προτεραιότητα σε μεταρρυθμίσεις που αφορούν στην κοινωνική συνοχή και τη στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας».

Στην εν λόγω συνεδρίαση ανάμεσα στα άλλα λοιπόν, συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα. Πρώτον, η «ολοκλήρωση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για άτομα με αναπηρία η εκπόνηση του οποίου αποτελούσε προγραμματική δέσμευση και προτεραιότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται για ένα «οδικό χάρτη» που παρέχει ένα σαφές, συνεκτικό και συστηματικό πλαίσιο δράσης κυρίως για την περίοδο 2020 – 2023, ενώ καταγράφει και δράσεις με πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Αφορά 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας και αναμένεται να παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό εντός του Οκτωβρίου.

Δεύτερο, το νομοσχέδιο που αφορά στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Δια Βίου Μάθηση με κεντρική στόχευση να καταστεί η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση συνειδητή επιλογή και εργαλείο αναπτυξιακής πολιτικής και όχι λύση ανάγκης για τους πιο αδύναμους. Και τρίτον το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση και μεταρρύθμιση της Πρόνοιας, ώστε να καταστεί ένας σύγχρονος, ενεργητικός μοχλός προώθησης αλλαγών για την ενδυνάμωση των πλέον ευάλωτων πολιτών, που αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης και γίνεται πιο επιτακτική εξαιτίας των συνθηκών, που διαμορφώθηκαν από την πανδημία».

Κλείνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή της κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, τόνισε «πως έχουμε την καλύτερη στελέχωση των σχολείων μας σε σχέση με όλες τις τελευταίες χρονιές, και αυτό παρά τις αντίξοες συνθήκες εξαιτίας του κορωνοϊού. Έχουν προσληφθεί, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου 32.291 αναπληρωτές ενώ το 2019 στο ίδιο διάστημα είχαν προσληφθεί 24.505 και το 2018 μόνο 19.524. Δεν έχουμε λοιπόν λιγότερους, αλλά περισσότερους κατά οκτώ χιλιάδες. Έγιναν επίσης, 4.485 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και τρίτη φάση προσλήψεων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments