Οικονομία

ΑΑΔΕ: Σε επίπεδα ρεκόρ συμψηφισμοί και εκπτώσεις

ΑΑΔΕ: Σε επίπεδα ρεκόρ συμψηφισμοί και εκπτώσεις
Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ ανακοινώθηκε ρεκόρ στους συμψηφισμούς και στις εκπτώσεις φόρων.

Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα κινήθηκαν οι συμψηφισμοί και οι εκπτώσεις από την ΑΑΔΕ κατά το πρώτο εννιάμηνο του έτους στο πλαίσιο και της υλοποίησης των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης για φορολογούμενους πολίτες και επιχειρήσεις. Από την αρχή του έτους η ΑΑΔΕ έχει πραγματοποιήσει τον αριθμό ρεκόρ των 1.365.000 ψηφιακών συμψηφισμών και εκπτώσεων συνολικού ύψους 125 εκατ. ευρώ.

Μόνο στο διάστημα από τις 25 έως τις 29 Σεπτεμβρίου και ενόψει της έκδοσης των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ πραγματοποιήθηκαν 1.188.000 συμψηφισμοί και εκπτώσεις συνολικού ποσού σχεδόν 55 εκατ. ευρώ έναντι 372.000 κεντρικών ψηφιακών συμψηφισμών, συνολικού ποσού 28,28 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ανεξάρτητης αρχής χάρη στη νέα διαδικασία επιστροφών φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων μέχρι σήμερα έχουν επιστραφεί άμεσα περισσότερα από 170 εκατ. ευρώ σε 628.000 φορολογουμένους, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019 είχαν επιστραφεί 111,66 εκατ. ευρώ ευρώ σε 598.000 φορολογουμένους. Στην ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ καλεί τους φορολογούμενους, όταν τακτοποιούν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους, πριν από την πραγματοποίηση κάθε πληρωμής, να ελέγχουν το ύψος της φορολογικής τους υποχρέωσης στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση του myTAXISnet.

Λίγα λόγια για την ΑΑΔΕ

H Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) είναι Ανεξάρτητη Αρχή της Ελληνικής Δημοκρατίας επιφορτισμένη με την είσπραξη των δημοσίων εσόδων. Συστάθηκε την 1η Ιανουαρίου 2017, αντικαθιστώντας τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Δεν εποπτεύεται από την Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά από τη Βουλή των Ελλήνων. Ο Διοικητής και το πενταμελές Συμβούλιο Διοίκησης που απαρτίζεται από τον Πρόεδρο και άλλα τέσσερα μέλη, αποτελούν τα όργανα διοίκησης της ΑΑΔΕ. Υπάρχει επίσης ο Εμπειρογνώμονας που έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Στις αρμοδιότητες της ΑΑΔΕ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η παρακολούθηση και ο έλεγχος της πορείας της βεβαίωσης και της είσπραξης των δημοσίων εσόδων, η έκδοση κανονιστικών αποφάσεων που αφορούν γενικότερα την φορολογική νομοθεσία και ο εντοπισμός φαινομένων φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου και παραοικονομίας. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στην τρέχουσα δομή της σύμφωνα με την αρ. πρωτ. Δ.ΟΡΓ.Α 1036960/2017 (Φ.Ε.Κ.968/Β’/22/3/2017) Απόφαση, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, διαρθρώνεται σε:

  • Κεντρικές Υπηρεσίες.
  • Ειδικές Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες υπαγόμενες απευθείας στον Διοικητή της Αρχής και Ειδικές Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες υπαγόμενες στις Γενικές Διευθύνσεις.
  • Περιφερειακές Υπηρεσίες υπαγόμενες απευθείας στον Διοικητή της Αρχής και Περιφερειακές Υπηρεσίες υπαγόμενες στις Γενικές Διευθύνσεις (ΥΕΔΔΕ, ΔΟΥ, Τελωνεία, Χημικές Υπηρεσίες).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments