Ελλάδα

Τροχαίο Ποσειδώνος: Απεγκλωβίστηκε τραυματισμένο άτομο από αυτοκίνητο

Τροχαίο Ποσειδώνος: Απεγκλωβίστηκε τραυματισμένο άτομο από αυτοκίνητο
Τροχαίο Ποσειδώνος: Απεγκλωβίστηκε ένα άτομο τραυματισμένο από αυτοκίνητο και παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ μετά από το ατύχημα.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα της Παρασκευής (2 Οκτωβρίου) με έναν τραυματία στη λεωφόρο Ποσειδώνος στη Βούλα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, απεγκλωβίστηκε ένα άτομο τραυματισμένο από αυτοκίνητο και παραδόθηκε στο ΕΚΑΒ μετά από τροχαίο στη συμβολή της Λεωφόρου Ποσειδώνος και Πλατείας Κρήτης, στη Βούλα Αττικής. Στο σημείο έσπευσε το Πυροσβεστικό Σώμα με 6 πυροσβέστες και 2 οχήματα να συνδράμουν.

Τι κάνουμε σε περίπτωση τροχαίου;

Σε περίπτωση που συμβεί ένα οδικό τροχαίο ατύχημα, ο οδηγός που εμπλέκεται σε αυτό θα πρέπει να σταματήσει αμέσως στον τόπο του ατυχήματος, χωρίς όμως να δημιουργήσει πρόσθετους κινδύνους στην κυκλοφορία, να λάβει μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να ανταλλάξει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία. Σε περίπτωση μόνο υλικών ζημιών και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να τον ενημερώσει για όλες τις σχετικές πληροφορίες με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή μέσω του πλησιέστερου Αστυνομικού Τμήματος.

Αν από το τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε θάνατος ή σωματική βλάβη, κάθε οδηγός και οποιοσδήποτε άλλος που ενεπλάκη θα πρέπει να προσφέρει την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες, να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή και να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φτάσουν εκεί οι αρμόδιες αρχές και να εμποδίσει οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α.) στον τόπο του ατυχήματος, που θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.

Μειώθηκαν κατά 8,9% τα οδικά τροχαία ατυχήματα

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, μείωση 8,9% σημείωσαν τα οδικά τροχαία δυστυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν τον θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, τον Ιούλιο. Πιο συγκεκριμένα, τα Οδικά Τροχαία Ατυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν τοv θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, μειώθηκαν σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 (978 τον Ιούλιο του 2020, έναντι 1.073 τον Ιούλιο του 2019).

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στα ατυχήματα αυτά υπήρξαν 53 νεκροί (μείωση 24,3%), 56 βαριά τραυματίες (μείωση 12,5%) και 1.123 ελαφρά τραυματίες (μείωση 10,9%). Τον περασμένο Ιούνιο 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments