Διεθνή

Ρωσία κορωνοϊός: Πάνω από 9.800 νέα κρούσματα – Ο μεγαλύτερος αριθμός από τα μέσα Μαΐου

Ρωσία κορωνοϊός: Πάνω από 9.800 νέα κρούσματα –  Ο μεγαλύτερος αριθμός από τα μέσα Μαΐου
Ρωσία κορωνοϊός: Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 174 ακόμα θάνατοι, και 9.859 νέα περιστατικά μόλυνσης.

Συνεχίζει την επέλασή του στη Ρωσία, ο φονικός ιός, καθώς τα κρούσματα σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από τις ρωσικες αρχές, έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Ειδικότερα, η χώρα ανακοίνωσε σήμερα 9.859 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός νέων περιστατικών Covid-19 από τις 15 Μαΐου.

Επίσης, το ρωσικό κέντρο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 174 ακόμα θάνατοι, γεγονός που ανεβάζει τον επίσημο συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 21.251. Η ανησυχία εντείνεται ακόμη περισσότερο και στη Ρωσία, μιας που τα περιστατικά μόλυνσης είδαν τέτοια αύξηση αντίστοιχη με του Μαίου.

Εκτόξευση κρουσμάτων και στις ΗΠΑ – Πάνω από 7,3 περιστατικά μόλυνσης

Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις  ξεπέρασαν τα 7,3 εκατομμύρια χθες Παρασκευή, ενώ ο αριθμός των ασθενών που έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 ξεπέρασε τους 208.000, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Μεταξύ των κρουσμάτων και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Οι μολύνσεις ανέρχονταν σε 7.303.914, ενώ ο απολογισμός της πανδημίας είχε φθάσει τους 208.304 νεκρούς ως χθες βράδυ, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης.

Ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων καταγράφεται στην , όπου έχουν επιβεβαιωθεί 823.264, ακολουθούν  και Φλόριντα με πάνω από 700.000 μολύνσεις η καθεμιά, ενώ η πολιτεία της Νέας Υόρκης, αρχικά επίκεντρο της πανδημίας, μετρά 460.000 περιπτώσεις. Πάνω από 200.000 κρούσματα μόλυνσης έχουν καταγράψει εξάλλου ως εδώ οι πολιτείες Τζόρτζια, Ιλινόι, Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα και το Νιου Τζέρζι, πάντα κατά τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Johns Hopkins.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Τραμπ έχει στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed National Military Medical Center. Ο ίδιος σε μήνυμά του δηλώνει καλά, αλλά έχει συμπτώματα κορωνοϊού. Ο Αμερικανός πρόεδρος ταλαιπωρείται από βήχα, πυρετό και ρινική καταρροή. Το CNN σε ρεπορτάζ του, επικαλούμενο αξιωματούχο, ανέφερε ότι είχε και προβλήματα με την αναπνοή του.

«Προληπτικά» και «κατόπιν σύστασης του γιατρού του και ειδικών», ο Τραμπ «θα εργάζεται» από ειδικό τμήμα του στρατιωτικού νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ κατά τις «προσεχείς ημέρες», όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος της προεδρίας Κέιλι Μακενάνι. Αυτό σημαίνει ότι κάτι ο προεδρος των ΗΠΑ δεν πρόκειται να παραδώσει τα ηνία της χώρας στον αντιπρόεδρο .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments