Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Τα μέτρα που πήραμε είναι ήδη πολλά – Μην συζητάμε για άλλα

Στέλιος Πέτσας: Τα μέτρα που πήραμε είναι ήδη πολλά – Μην συζητάμε για άλλα
Στέλιος Πέτσας: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του σημείωσε πως προέχει η τήρηση των μέτρων που είναι ήδη αρκετά για να ανακοπεί η επιδημία. «Αν τηρηθούν αυτά, δεν θα χρειαστεί να παρθούν άλλα», πρόσθεσε.

Η συζήτηση για νέα μέτρα δεν έχει σταματήσει καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται και η ανησυχία για το πως θα εξελιχθεί ο Οκτώβριος είναι μεγάλη. Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του δήλωσε πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι ήδη πολλά και αυτό που προέχει είναι η τήρησή τους. Όπως ανέφερε «ας μη συζητάμε για νέα μέτρα» αλλά να εφαρμόσουμε τα ισχύοντα, ενώ δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος, καθώς όπως είπε η αύξηση των κρουσμάτων δεν είναι εκθετική.

Πρώτα θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα και μετά θα δούμε αν θα πάρουμε άλλα. Τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι ήδη πολλά», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Τώρα ό,τι συμβαίνει και τη Φαίη Μαυραγάνη για την διασπορά του κορονοϊού, την αποτελεσματικότητα των μέτρων αλλά και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Σε αυτή τη φάση φαίνεται κάποιες συρροές να επιμένουν, όπως σε γηροκομεία και χώρους εργασίας, τόνισε. Όσον αφορά στο κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης στις 10μ.μ. ο κ. Πέτσας σχολίασε ότι αν συμβεί αυτό θα υπάρξει μεγαλύτερος συγχρωτισμός. «Θα μας πουν οι ειδικοί», σημείωσε.

Για ενδεχόμενο lockdown στην Αττική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι θα ήταν ένα δραματικό σενάριο να τετραπλασιαστούν τα κρούσματα. «Δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική κι αυτό μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους» ανέφερε.

«Μη συζητάμε για νέα μέτρα, να τηρήσουμε τα υφιστάμενα» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υπογράμμισε ότι υπάρχει σαν σκέψη η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, αλλά δεν είμαστε ακόμη σε τέτοια φάση.

Τι ανέφερε ο Νίκος Παπαθανάσης

Την ίδια εκτίμηση συμμερίζεται και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος σε συνέντευξή του ανέφερε ότι η Πολιτική Προστασία και η ειδική επιτροπή λοιμωξιολόγων παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και τα επιδημιολογικά δεδομένα και αξιολογούν καθημερινά την κατάσταση. Τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί θα εκτιμηθούν, θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά τους κι έπειτα θα κριθεί εάν είναι απαραίτητο να ληφθούν περαιτέρω μέτρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποστήριξε πως η κατάσταση είναι πλέον σταθερή, μπορεί να παρακολουθηθεί και να ιχνηλατηθεί. Για το κλείσιμο των περιπτέρων είπε πως όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι στο τραπέζι για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται και πως το Νοέμβριο αναμένεται ο 4ος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής. Επιπλέον στις 12 Οκτώβρη έρχεται το ταμείο εγγυοδοσίας με ένα ισχυρό πακέτο 3,5 δισ. «Η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει με δέσμες μέτρων να στηρίζει τους επαγγελματίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments