Ελλάδα

Καρδίτσα Ιανός συλλαλητήριο: Ηχηρό μήνυμα για άμεση στήριξη των πληγέντων

Καρδίτσα Ιανός συλλαλητήριο: Ηχηρό μήνυμα για άμεση στήριξη των πληγέντων
Καρδίτσα Ιανός συλλαλητήριο: Μαζική συμμετοχή και ηχηρό μήνυμα από φορείς και κατοίκους του νομού, που διεκδικούν άμεση στήριξη των πληγέντων.

Συλλαλητήριο και πορεία στην πόλη της Καρδίτσας πραγματοποίησαν σήμερα φορείς, σύλλογοι και κάτοικοι της περιοχής διεκδικώντας άμεση στήριξη από την πολιτεία στους πληγέντες της καταστροφής του Ιανού, και άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Μαζικότητα και δυναμικός παλμός ήταν τα χαρακτηριστικά μιας από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει ποτέ στην πόλη της Καρδίτσας.

Όπως αναφέρει το karditsalive.net,  εκατοντάδες ήταν οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών ΕΟΑΣΚ και Εμπορικού Συλλόγου, και συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης και έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση να κάνει πράξη εδώ και τώρα τις δεσμεύσεις και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για άμεσες αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς και εκτέλεση όλων των αναγκαίων αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων και έργων αποκατάστασης των υποδομών που καταστράφηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό».

Πλήθος συμμετοχών

Χαιρετισμούς απηύθηναν κατά σειρά η αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ρ. Νιάκα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γ. Καπράνας, ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Α. Ταξιάρχης, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Κ. Αθανασίου, η εκπρόσωπος των Σ.Ε. πληγέντων συνοικιών Καμινάδων και Αλιάκ Μαχαλά κ. Α. Φιτσιλή, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κ. Ζυγογιάννης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, η κ. Χρ. Αβραμίδου ως εκπρόσωπος των πλημμυροπαθών της Εύβοιας, ο κ. Κώστας Κουβαράς ως εκπρόσωπος του Συνδικάτου Οικοδόμων και εκπρόσωπος των μαθητών της περιοχής μας.

Την κεντρική ομιλία του συλλαλητηρίου έκανε ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας δηλώνοντας με έμφαση ότι ο αγώνας που ξεκίνησε για την διεκδίκηση των δικαίων των πλημμυροπαθών του Νομού θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα μέχρι να αποζημιωθεί στο ακέραιο και ο τελευταίος επιχειρηματίας, αγρότης, κτηνοτρόφος εργαζόμενος, πολίτης που επλήγη από τον «Ιανό».

Αντιπλημμυρική προστασία και αποζημιώσεις

Ο αγροτοσυνδικαλιστής, αλλά και νωρίτερα οι άλλοι τοπικοί εκπρόσωποι μίλησαν για ευθύνες που θα πρέπει να αποδοθούν πρωτίστως στην κεντρική εξουσία, η οποία διαχρονικά δεν υλοποίησε όπως όφειλε τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα για να προστατεύσει τις πόλεις, τις ζωές, τις περιουσίες, τις καλλιέργειες των Καρδιτσιωτών.

Άπαντες υπογράμμισαν ότι δεν πρόκειται ο λαός του Νομού να κάτσει με σταυρωμένα χέρια, ούτε θα ανεχθεί καθυστερήσεις στην καταβολή των χρημάτων που δικαιούνται οι πληγέντες, διότι χωρίς αυτά δεν πρόκειται να ανασάνουν ποτέ.

Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών μίλησε για τρεις υγειονομικές βόμβες

Ιδιαίτερη αίσθηση πάντως προκάλεσε στους συγκεντρωμένους η τοποθέτηση του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Αθανασίου ο οποίος εξαπέλυσε ευθείες βολές προς την τοπική και κεντρική εξουσία για πλημμελή αντιμετώπιση επικίνδυνων καταστάσεων που τις συνέπειές τους καλείται πάντα στο τέλος να πληρώνει ο απλός πολίτης.

Συγκεκριμένα, είπε ότι δεν έχει γίνει τίποτα για την προστασία των κατοίκων του Νομού από τρεις υγειονομικές βόμβες που υπάρχουν και συγκεκριμένα από τον ιό του Δυτικού Νείλου, τα χιλιάδες νεκρά ζώα στον κάμπο και στα βουνά (που δεν μαζεύονται επειδή πρέπει να πιστοποιηθεί ο αριθμός τους για τις σχετικές αποζημιώσεις) και φυσικά από τον COVID-19, την πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην περιοχή μας.

Μετά τις ομιλίες, ο Γραμματέας της ΕΟΑΣΚ κ. Ι. Τσιούτρας διάβασε το ψήφισμα του συλλαλητηρίου στους συγκεντρωμένους το οποίο και εγκρίθηκε δια βοής. Ακολούθησε μεγάλη πορεία με πανό και συνθήματα σε κεντρικούς δρόμους της Καρδίτσας η οποία κατέληξε στην Περιφερειακή Ενότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments