Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός: Πάνω από 12.500 ημερήσια κρούσματα – “Συναγερμός” στο Παρίσι

Γαλλία κορωνοϊός: Πάνω από 12.500 ημερήσια κρούσματα – “Συναγερμός” στο Παρίσι
Γαλλία κορωνοϊός: 12.565 νέα κρούσματα σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα.

Νέο ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα σημειώθηκε στη Γαλλία, στην οποία ο ιός συνεχίζει να “μαίνεται”. Ειδικότερα, τις τελευταίες 24′ ώρες καταγράφηκαν 12.565 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά το τελευταίο, επί συνόλου 619.190 κρουσμάτων. Επίσης και ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 32 τις τελευταίες 24 ώρες, επί συνόλου 32.230. Τις τελευταίες επτά ημέρες ο αριθμός των νοσηλευομένων ανήλθε σε 4.264, ανάμεσά του 893 κρούσματα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

“Συναγερμός” στο Παρίσι

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιφέρεια του Παρισιού κηρύχθηκε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού εξαιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού,  όπως ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, πράγμα που επισύρει την λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων από την Τρίτη. Η νέα δέσμη περιοριστικών μέτρων θα ανακοινωθεί αύριο και θα είναι διάρκειας δεκαπέντε ημερών, διευκρίνισε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Αύξηση των περιστατικών μόλυνσης και στην Ιταλία

Παράλληλα τα 2.578 άγγιξαν τα κρούσματα την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στην  ενώ όπως αναφέρεται, έχασαν τη ζωή τους 18 άνθρωποι, με την εικόνα να είναι βελτιωμένη αφού την προηγούμενη ημέρα τα περιστατικά ήταν 2.844, με 27 νεκρούς. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, όμως, όπως συμβαίνει κάθε Σαββατοκύριακο, πραγματοποιήθηκαν και λιγότερα διαγνωστικά τεστ.

Οι τρεις περιοχές της Ιταλίας με τα περισσότερα κρούσματα – Εκτός της λίστας με τις «χώρες αυξημένου κινδύνου» η Ελλάδα;

Τα περισσότερα περιστατικά διαγνώσθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, Καμπανία (412), στη Λομβαρδία (314) και στο Βένετο (261). Ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, στο μεταξύ, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της Rai, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση Κόντε εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

«Καταγράφεται σημαντική αύξηση των μολύνσεων, έστω και αν δεν είμαστε στο επίπεδο άλλων χωρών. Για τον λόγο αυτό πρέπει να διατηρηθούν και να ενισχυθούν όλα τα μέτρα πρόληψης», τόνισε ο Σπεράντσα. Από την άλλη, αναφερόμενος στη μάχη κατά της πανδημίας, ο Ιταλός πρωθυπουργός  τόνισε ότι «ο εχθρός δεν έχει ακόμη ηττηθεί». Κάτι που σημαίνει ότι «δεν πρέπει να ακυρωθούν οι τόσες θυσίες που έγιναν έως τώρα».

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση της Ρώμης προτίθεται να βγάλει την Ελλάδα από τη λίστα με τις «χώρες αυξημένου κινδύνου», βάσει της οποίας προβλέπεται υποχρεωτικό τεστ για όλους τους επιβάτες που φθάνουν στα ιταλικά αεροδρόμια. Όπως διέρρευσε, τα έκτακτα αυτά μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν για όσους ταξιδεύουν από την Ισπανία και τη Γαλλία, με προορισμό την Ιταλία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments