Τεχνολογία

Το iOS 14 φέρνει τις αλλαγές που περίμεναν όλοι στα μηνύματα

Το iOS 14 φέρνει τις αλλαγές που περίμεναν όλοι στα μηνύματα
Το νέο λειτουργικό σύστημα της Apple φέρνει τις αλλαγές που περίμεναν όλοι οι χρήστες του.

Κάθε χρόνο οι φίλοι της Apple περιμένουν με ανυπομονησία την κυκλοφορία του νέου λειτουργικού συστήματος προκειμένου να δουν τις αλλαγές που έχει ετοιμάσει η εταιρία. Το iOS 14 έχει ήδη κυκλοφορήσει και αρκετές συσκευές φοράνε ήδη το νέο λειτουργικό. Αυτό φέρνει και κάποιες αλλαγές. Συγκεκριμένα στο κομμάτι των μηνυμάτων οι χρήστες θα έχουν κάποιες επιλογές που περίμεναν καιρό και μέχρι τώρα δεν ήταν διαθέσιμες. Εκτός από αυτό οι χρήστες θα έχουν μια σειρά από νέες δυνατότητες όπως το διπλό «χτύπημα» στο πίσω μέρος της συσκευής, με το οποίο μπορείτε να κάνετε screenshot.

Οι αλλαγές στα μηνύματα

Μια από τις νέες επιλογές είναι το καρφίτσωμα μιας συνομιλίας. Αν δέχεστε πολλά μηνύματα καθημερινά αυτή η επιλογή θα σας σώσει από το ψάξιμο. Με το iOS 14 μπορείτε να επιλέξετε ποιες συνομιλίες θα μένουν στην κορυφή της σελίδας. Αυτό μπορεί να γίνει πηγαίνοντας απλά στα μηνύματα και σύροντας προς τα δεξιά, προκειμένου να πατήσετε την επιλογή με την «καρφίτσα». Μπορείτε να καρφιτσώσετε έως και εννέα συνομιλίες στην κορυφή.

Κάντε mention σε ομάδα

Το iOS 14 δίνει τη δυνατότητα πλέον, να κάνετε mention σε μια ομαδική συζήτηση στα μηνύματα, τον χρήστη που θέλετε να απευθυνθείτε. Αυτό μπορείτε να το κάνετε είτε πατώντας το κλασσικό «@» και το όνομα, είτε γράφοντας το όνομα του χρήστη και πατώντας επάνω θα το δείτε να εμφανίζεται.

Απαντήστε σε ένα συγκεκριμένο άτομο 

Η αλήθεια είναι πως οι ομαδικές συζητήσεις είναι χαοτικές και μπορεί μια απάντησή σας προς έναν φίλο ή συνάδελφο να χαθεί εύκολα, όταν τα μηνύματα είναι απανωτά. Οχι πια. Στο iOS 14 μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα το μήνυμα και επιλέξετε την «απάντηση».

Επιλογή φωτογραφίας σε ομαδική συνομιλία

Μπορεί για τους χρήστες του android να είναι κάτι δεδομένο, δεν ισχύει το ίδιο και για όσους έχουν συσκευή της Apple. Για κάποιο λόγο, η Apple δεν επέτρεψε ποτέ μια προσαρμοσμένη φωτογραφία για μια ομαδική συνομιλία. Χάρη στην αναβάθμιση, ωστόσο, δίνετε η δυνατότητα να ορίσετε μια φωτογραφία, ένα emoji ή animoji. Για να γίνει αυτό πρέπει να πατήσετε το σημείο που εμφανίζονται τα ονόματα και επιλέξτε το «i» (στοιχεία). Εκεί, θα σας εμφανίσει επιλογές να αλλάξετε το όνομα και να προσθέσετε φωτογραφίες.

Εύκολη επιλογή φωτογραφιών

Η «έξυπνη» αναζήτηση είναι πια, ένας τρόπος επιλογής. Σε μια συνομιλία, πατήστε στο εικονίδιο φωτογραφίες και, στη συνέχεια, επιλέξτε «όλες οι φωτογραφίες». Θα δείτε τη νέα γραμμή αναζήτησης στην κορυφή, όπου μπορείτε να βρείτε εικόνες και βίντεο ανά λέξη-κλειδί, λεζάντα, ημερομηνία, τοποθεσία κ.λπ.

Αναζήτηση μηνυμάτων από την αρχική οθόνη

Το iOS 14, σας επιτρέπει να δείτε τα μηνύματά σας από την αρχική οθόνη. Κάνοντας δεξιά, έχετε τη δυνατότητα να ψάξετε τα μηνύματά σας, σε περίπτωση που αναζητάτε κάτι συγκεκριμένο. Για παράδειγμα, μπορείτε να πληκτρολογήσετε την λέξη «κιθάρα». Τότε, θα δείτε να εμφανίζεται ότι σχετικό υπάρχει με τη λέξη-κλειδί. Αν μάλιστα, πατήσετε την επιλογή μηνύματα, μπορείτε να βρείτε τη συνομιλία με τον κολλητό σας που μιλούσατε για τα μαθήματα κιθάρας και να θυμηθείτε τι γράφατε!

Ψάξτε για emoji, πληκτρολογώντας

Δεν χρειάζεται να χάνετε την ώρα σας, ψάχνοντας το emoji της «καρδιάς». Μπορείτε απλά να πληκτρολογήσετε τη λέξη «heart» και τα emojis θα εμφανιστούν.

Επιλογή με άρωμα κορωνοϊού

Παράλληλα, προστέθηκαν νέα στοιχεία για το avatar σας, όπως χτενίσματα και καπέλα. Εάν θέλετε, δε, μπορείτε να βάλετε και μάσκα. Η επιλογή υπάρχει στα αξεσουάρ κεφαλιού, όπου μπορείτε να επιλέξετε στιλ μάσκας και χρώμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments