Αθλητισμός

Αυστρία – Ελλάδα: 2-1

Αυστρία – Ελλάδα: 2-1
Αυστρία - Ελλάδα: Ο Τζόν Φαν Σιπ προχώρησε σε δοκιμές, ενώ οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν το σκορ στο φιλικό των δύο ομάδων.

Η Εθνική Ελλάδας προηγήθηκε με τον Φορτούνη, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο φιλικό με την Αυστρία. Οι γηπεδούχοι σκόραραν με τους Γκρμπιτς και Μπάουμγκαρντνερ μέσα σε τρία λεπτά και ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ. Δοκιμές έκανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζόνι Φαν Σιπ, ενώ θυμίζουμε ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται για τα δύο παιχνίδια του Nations League απέναντι σε Μολδαβία (11/10, 21:45) και Κόσοβο (14/10, 21:45).

Η Εθνική δεν κατάφερε να πιάσει την απόδοση των προηγούμενων παιχνιδιών και κατάφερε να κάνει μόλις μία προσπάθεια προς την εστία. Η ομάδα του Φαν Σιπ δυσκολεύτηκε από το υψηλό πρέσινγκ των Αυστριακών. Αυτό αποσυντόνισε την Εθνική, η οποία έχανε αρκετά εύκολα την μπάλα με την κατοχή να περνάει στους γηπεδούχους.

Μετά το 25λεπτο η Ελλάδα προσπάθησε ανά διαστήματα να κυκλοφορήσει κάπως την μπάλα με ορθολογική ανάπτυξη και να εκμεταλλευτεί κάποιος χώρους, όμως και πάλι το μεγαλύτερο μέρος της κατοχής ανήκε στην Αυστρία, με την Εθνική να βρίσκεται συνήθως σε θέση άμυνας.

Το πρώτο ημίχρονο, κάπως έτσι, κύλησε δίχως κάποια μεγάλη ευκαιρία. Η Αυστρία είχε μεν την κατοχή, αλλά κυκλοφορούσε την μπάλα παράλληλα με την εστία ψάχνοντας πιθανή δίοδο. Επίσης, προσπαθούσε να απειλήσει συνήθως από κάποια στημένη ευκαιρία.

Η Ελλάδα επιχείρησε κάποιες ελάχιστες φορές να ψάξει κινήσεις μέσα στην περιοχή (συνήθως από τον Φούντα). Έτσι, ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος, με την ομάδα του Φαν Σιπ να μετράει μόλις μία τελική, η οποία δεν απείλησε τον Πέρβαν.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι δύο ομάδες προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές, αλλάζοντας αρκετά πρόσωπα. Η Αυστρία πάλι μπήκε δυνατά σημειώνοντας μάλιστα και την πρώτη σημαντική ευκαιρία του Ονισίβο, ο οποίος πήρε μία άστοχη κεφαλιά στο 50ο λεπτό.

Ωστόσο, η Ελλάδα ήταν εκείνη που κατάφερε να βρει δίχτυα στην πρώτη της τελική εντός στόχου. Ο Φούντας έδωσε μάχη με τον Λάινερ στην μεσαία γραμμή, είδε την κίνηση του Φορτούνη από μακριά, εκείνος πάτησε στην περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Πέρβαν για το 0-1.

Μετά το γκολ που πέτυχε η Ελλάδα γύρισε και έπαιξε κυρίως άμυνα δίνοντας χώρο στους Αυστριακούς. Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να φέρουν τούμπα το παιχνίδι μέσα σε τρία λεπτά.

Το 1-1 ήρθε στο 77ο λεπτό. Έπειτα από μία σωστή ανάπτυξη της Αυστρίας από τα αριστέρα ο Μπάουμγκαρντνερ έβγαλε την σέντρα και ο Γκρίμπιτς με κοντινό πλασέ ισοφάρισε. Στο 80ο λεπτό ήρθε και η ολική ανατροπή. Με μία επίθεση που δημιιουργήθηκε ξανά από τα αριστερά, ο Σάουμπ είδε την κίνηση του Μπάουμγκαρντνερ που σούταρε γράφοντας το 2-1.

Αυστρία: Πέρβαν, Τρίμελ (46′ Μπάουμγκαρντνερ), Ντράγκοβιτς, Χίντερεγκερ (47′ Πος), Φριντλ, Σέπφ (48′ Φ. Γκρίλιτς), Ιλσάνκερ, Μπάουμγκαρντλινγκερ (46′ Λάινερ), Χόλτσχαουζερ (66′ Γκρέγκοριτς), Ονισίβο (76′ Σάουμπ), Γκρμπιτς

Ελλάδα: Διούδης, Λαμπρόπουλος, Σβάρνας (46′ Λυκογιάννης), Τζαβέλλας, Κυριακόπουλος, Κουρμπέλης (46′ Μιχαηλίδης), Μπουχαλάκης, Λημνιός (82′ Τζόλης), Μάνταλος (46′ Ζέκα), Φούντας (68′ Κουλούρης), Φορτούνης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments