Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εφετείο – «Αστακός» το κέντρο της Αθήνας

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εφετείο – «Αστακός» το κέντρο της Αθήνας
Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναλυτικά ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί σήμερα λόγω του συλλαλητηρίου έξω από το Εφετείο.

Τουλάχιστον 10 χιλιάδες διαδηλωτές αναμένει η Αστυνομία στο σημερινό συλλαλητήριο που οργανώνουν σωματεία σωματεία, συνδικάτα, αντιφασιστικές οργανώσεις, κόμματα και οι νεολαίες τους, σύνδεσμοι οπαδών ομάδων και άλλοι φορείς έξω από το Εφετείο ενόψει της ετυμηγορίας για της δίκη της Χρυσής Αυγής. ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ έχουν κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις, από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου η πρώτη και από τις 11:00 έως τις 3:00 το μεσημέρι το δεύτερο, για να διευκολύνουν τη συμμετοχή των εργαζόμενων στη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση.

Η Αστυνομία λόγω των συγκεντρώσεων προχωρά σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εφετείο Αθηνών. Ειδικότερα, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση – στάθμευση οχημάτων, στο κάτωθι οδικό δίκτυο:

  • Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.
  • Δέγλερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.
  • Κάλβου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δέγλερη και Λουκάρεως.
  • Τριχωνίδος, σε όλο το μήκος της.
  • Κούζη, σε όλο το μήκος της.
  • Δ. Τσέλιου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κεδρηνού και Κάλβου.
  • Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της (σταδιακά από την 7:45 ώρα).

Οι οδηγοί για την εξυπηρέτησή τους, αλλά και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, δύνανται να ακολουθούν τις ακόλουθες εναλλακτικές διαδρομές:

  • Λ. Αλεξάνδρας: Ρεύμα προς Λ. Κηφισίας (άνοδος): Μέσω της οδού Πατησίων και ρ εύμα προς Πατησίων (κάθοδος): Μέσω της Βασιλίσης Σοφίας.
  • Λουκάρεως, Δέγλερη, Κάλβου, Τριχωνίδος, Κούζη, Δ. Τσέλιου: Μέσω παράλληλων οδών, και σύμφωνα με την κατεύθυνση κυκλοφορίας τους.
  • Προς και από Νοσοκομειακά Ιδρύματα “ΕΛΠΙΣ” και “ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ” (για ασθενείς και εργαζόμενους): Μέσω της διαδρομής: Πανόρμου – δεξιά Κεδρηνού – αριστερά Δημητσάνας (αντίθετα – διευκόλυνση από ρυθμιστή τροχονόμο)

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ). Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή. Παρακαλούνται οι οδηγοί, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να αποφεύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους προαναφερόμενους οδικούς άξονες, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Ακολουθούν οι χάρτες της ΕΛ.ΑΣ. με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

“Φρούριο” το κέντρο της πρωτεύουσας:

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία καθώς χιλιάδες κόσμου θα δώσουν το “παρών” στο Εφετείο για τη σημερινή ιστορική ημέρα. Οι επιτελείς θέλουν να μην δημιουργηθούν επεισόδια και να μην σημειωθούν άσχημες καταστάσεις. Για τον λόγο αυτό η περιοχή θα είναι “αστακός”. Συγκεκριμένα, επί ποδός είναι τρεις χιλιάδες αστυνομικοί, ένα ελικόπτερο και drones που θα μεταδίδουν live εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ, παρατηρητές της Ασφάλειας στις ταράτσες των κτιρίων, δύο Αίαντες (για χρήση εάν γίνουν επεισόδια) και κλείσιμο της λεωφόρου Αλεξάνδρας και των δρόμων γύρω από το Εφετείο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments