Διεθνή

Μπάιντεν για Τραμπ: «Αν έχει κορωνοϊό στις 15 Οκτωβρίου, το debate πρέπει να ακυρωθεί»

Μπάιντεν για Τραμπ: «Αν έχει κορωνοϊό στις 15 Οκτωβρίου, το debate πρέπει να ακυρωθεί»
Μπάιντεν για Τραμπ: Να εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα ζητά ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές αμερικανικές εκλογές.

Την πεποίθηση πως εάν ο Ντόναλντ Τραμπ νοσεί ακόμη από τον κορωνοϊό στις 15 Οκτωβρίου, τότε το debate που είναι προγραμματισμένο για εκείνη την ημέρα, δεν πρέπει να γίνει, εξέφρασε ο Τζο Μπάιντεν. «Δεν ξέρω ποια είναι η κατάστασή του πλέον. Αδημονώ να τον αντιμετωπίσω, όμως ελπίζω απλά να εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα» υγειονομικής ασφάλειας, είπε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους που καλύπτουν την προεκλογική του εκστρατεία.

«Νομίζω ότι αν έχει ακόμη την COVID, δεν πρέπει να κάνουμε το debate », τόνισε χαρακτηριστικά ο 77χρονος κεντρώος Δημοκρατικός πολιτικός, που, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, έχει προβάδισμα ενόψει των εκλογών.

Ειδικότερα, ο Μπάιντεν αύξησε τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις μετά το πρώτο debate, αυτό της 29ης Σεπτεμβρίου, όπου χαρακτηρίστηκε χαοτικό, με τους δύο αντιπάλους να μιλάνε ο ένας πάνω στον άλλο και να ανταλλάσσουν πολύ βαριές ύβρεις. Όμως, τρεις ημέρες αργότερα, ο 74χρονος Τραμπ ανακοίνωσε ότι προσβλήθηκε από τον SARS-CoV-2. Ο ένοικος του Λευκού Οίκου, που μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, επέστρεψε σπίτι του, με την περιπέτεια της υγείας του να μετατρέπεται σε τηλεοπτικό υπερθέαμα.

Χθες, ο Τραμπ διαβεβαίωσε μέσω Twitter ότι «αισθάνεται καλά», με κεφαλαία όλα τα γράμματα, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί να περιμένει να έρθει η 15η Οκτωβρίου για να αναμετρηθεί ξανά με τον Μπάιντεν, αυτή τη φορά στο Μαϊάμι. Μέλη της οικογένειας του προέδρου, περιλαμβανομένης της πρώτης κυρίας, Μελάνιας Τραμπ, που κατόπιν διαγνώστηκε επίσης πως προσβλήθηκε από τον κορονοϊό, είχαν βγάλει τις μάσκες μέσα στην αίθουσα όπου διεξήχθη η πρώτη τηλεμαχία, στο Κλίβελαντ (Οχάιο).

Την επόμενη φορά, «φρονώ ότι πρέπει να τηρήσουμε όλοι πολύ αυστηρές συστάσεις», είπε ο Μπάιντεν χθες. «Έχει μολυνθεί πολύς κόσμος. Έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα». Την ίδια ώρα, αρκετά μέλη που εργάζονται στον Λευκό Οίκο έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, ένας από τους ακολούθους του Ρεπουμπλικανού προέδρου, ενεργό μέλος του αμερικανικού στρατού που ταξίδεψε με τον πρόεδρο Τραμπ την περασμένη εβδομάδα, βρέθηκε θετικός στη νόσο, όπως επίσης θετικός βρέθηκε και ένας στρατιωτικός βοηθός του προέδρου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments